diumenge

Pastis d'escalivada



Avui he fet pastis de puré de patata amb escalivada.
Ingredients
5 patates mitjanes
1 pebrot vermell i
1 albergínia escalivada
Una mica de formatge ratllat
Un bocí de mantega
Sal i pebre negre

Per fer la salsa
1 carbassó
2 tomàquets madurs
Un polsim d'alfàbrega
Sal, oli d'oliva i pebre negre

Bulliu les patates amb aigua i sal.
Coeu l'escalivada al forn.
Passeu per la paella, amb poc oli, el carbassó tallat molt prim i els tomàquets ratllats i el polsim d'alfàbrega, sal i pebre negre.

Feu el puré de patates amb el bocí de mantega i doneu-li forma rodona. Tritureu un cop cuita la barreja de carbassó i tomàquet i la passeu per un col·lador xinès. Cobriu amb aquesta pasta el pastis de patata, llavors col·loqueu a sobre el pebrot, l'albergínia i una mica de formatge ratllat.

Gratineu al forn i serviu calent.

dilluns

Jornades Gastronòmiques de les Cireres


A Caldes de Montbui elaboren diversos plats preparats amb cireres dins els actes de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres.

Fins el 12 de juliol

Si voleu ampliar informació cercant per Internet he trobat informació aquí

diumenge

Patates braves

Un vídeo de Cuines de TV3



Un vídeo "del cocinero fiel"



Dues maneres diferents de fer-les.

dissabte

Plats d'escurar neveres: plat de peix amb cloïsses


El plat d’avui serà el primer dels que anomenaré plats d’escurar neveres, com indica el seu nom cada plat estarà fet amb tot el que hagi quedat a la nevera de tota la setmana.


PLAT DE PEIX AMB CLOÏSSES

Ingredients:

Trossets de rap fregits, que havien quedat del dia anterior

Unes quantes de cloïsses

Un quart de pebrot vermell

Un trosset de porro

Dos tomàquets madurs

Un grapar de pèsols bullits

Un got de brou de peix congelat

Oli d’oliva, sal, pebre negre.

Sofregiu el porro, el pebrot i el tomàquet. Afegiu el rap, les cloïsses i el brou (descongelat) el deixeu bullir una mica abans d’afegir-hi els pèsols, el toc de sal i pebre.

Li deixeu fer la xup-xup i podeu afegir-hi una picada d’ametlles.

dimarts

Una altra coca al meu aire

Tot i que un dels millor esmorzar és el pa amb tomàquet, sembla que una gran majoria, entre els que m'hi compto, mengem llet amb galetes o cereals al llevar-nos i després a mig matí un entrepà i un cítric .
Al supermercat procuro comprar les galetes que portin pocs additius però...

Aquesta setmana farem un canvi i menjarem coca feta a casa. Una nova coca "al meu aire", com m'agrada anomenar a les meves coques, perquè gairebé mai les faig de la mateixa manera encara que els ingredients principals no variïn.

Avui hi ha:
3 ous
200 de farina
1 sobre de llevat Royal
100 de sucre
Un grapat de pinyons
Un grapat de panses de Corint
Un cullerada de mantega fosa

PD: he de confessar que avui la coca no ha estat a l'alçada.
No ha pujat com sempre, potser perquè vaig batre els ous sencers (sempre primer faig les clares a punt de neu i llavors hi afegeixo els rovells) , o potser també perquè vaig fer servir una batedora nova... Vaja, que el proper cop no ho faré així
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...