dilluns

Pa de pessic


El pa de pessic és un clàssic que no passarà mai de moda.
De fórmules n'hi ha moltes però la manera de pastar-lo i la qualitat dels ingredients varia molt el resultat final.

Com veureu avui he pastat a màquina, cada cosa al seu moment...

4 ous de granja
50 g. de mantega
1 paquet de llevat Royal
150 g de sucre
200 g de farina
Pell de llimona ratllada

Passeu per un sedàs la farina i el llevat junts i reserveu.

Poseu a la batedora els ous sencers i quan estiguin esponjosos hi afegiu a poc a poc el sucre, la mantega fossa, la ratlladura de llimona i al final la farina procurant remenar amb suavitat perquè no s'abaixi la massa.
Poseu-ho en una safata al forn reposat a 200-210º

dijous

Botigues de barri: peix









Després d’una visita al bloc ELS PEIXOS, m’ha vingut ganes d’anar a la peixateria. Un cop allà he aprofitat per fer un petit reportatge per incloure’l com apunt dins l’apartat de botigues de barri.


Avui: peix

PEIXOS SEGURA

Passeig Colom, 31 Tel. 93 8703116 de Granollers

De la botiga en puc dir que és espaiosa, que té bona accessibilitat, el peix molt bo i està sempre ben col·locat, bona atenció al client, preus a la vista i una cosa molt important per a mi, la peixateria no fa mala olor. Ja m’enteneu vull dir que no fa fortor de peix...

dimarts

Congelar mongetes tendres








Què necessiteu?

Mongetes tendres
Una olla
Aigua
Un escorredor
Un drap de cuina
Un recipient o bossa de plàstic per congelar

Poseu una olla al foc amb aigua sense sal

Renteu i talleu les mongetes tendres al vostre gust, quan bulli l'aigua les tireu a dins i feu un escaldat de 2 o 3 minuts, comptant quan l'aigua torni a agafar el bull.

Retireu i escorreu les mongetes i refredeu-les immediatament sota un raig d'aigua de l'aixeta. Un cop fredes les poseu sobre d'un drap de cuina de cotó, per tal d'adbsorbir l'aigua que hi pot haver quedat.

Poseu-les al recipient o bossa, etiqueteu l'envàs identificant el seu contingut i la data.

dilluns

Botigues de barri: fruites i verdures





El mes d’agost del 2008 vaig fer un apunt en el bloc d’apeucoix sobre les botigues de barri. Per sort, encara en queden algunes, que espero no arribin a engolir les grans cadenes o altres botigues sense horari. He pensat que en faré un petit recorregut i us les penjaré al bloc.

Avui:
FRUITES I VERDURES MARIA TERESA CASALS
Passeig Colom, 27 Tel. 93 879 3393
De la botiga en puc dir que a l’entrar ja s’hi respira ordre i netedat, cosa que s’agraeix molt, la veritat.
És una botiga que dóna un tracte personal i acollidor al client.
Els seus productes són frescos i de bona qualitat, portats del born gairebé diàriament.
També té servei a domicili

Puré de carbassó i salsixes amb rovellons confitats





Avui us presento dos plats clàssics: el puré de carbassó i les salsixes amb rovellons confitats.

Puré de carbassó

2 patates mitjanes
1 carbassó gros
1 ceba mitjana de figueres
1 porro
sal
una punta de mantega

Bulliu amb aigua i sal les patates i les verdures. Un cop cuites hi afegiu una cullereta de mantega i ho tritureu. A l'emplatar hi poseu uns pinyons torrats al mig.

Salsixes amb rovellons confitats

1 pot petit de rovellons confitats
1 gra d'all
3 salsixes
un polsim de julivert sec
oli d'oliva
sal (poca perquè els bolets ja en porten i les salsixes també) i pebre

Fregiu les salsixes amb un raig d'oli junt amb el gra d'all. Quan estiguin gairebé cuites hi afegiu els bolets escorreguts. Tireu el julivert per sobre i remeneu.

Serviu calent.

diumenge

La cuina de la carmanyola

Avui he començat a preparar menjars pel Tuper. Les vacances d’alguns membres de la família estan a punt d’acabar i aquesta setmana avançaré feina preparant menjar per congelar.
Sembla fàcil, però té la seva dificultat perquè a sobre no puc cuinar cap plat amb carn, això vol dir que res d’estofats i que els entrepans també han de ser vegetals o amb peix. He de fer servir l’enginy. Si algú em dona algun suggeriment li estaré molt agraïda.

Canelons de rap amb verdures
(6 canelons)

2 talls gruixuts de rap
1 porro petit
4 tomàquets madurs
1 carbassó petit
Un polsim de julivert sec
Formatge ratllat
Una cullerada de farina per fer la beixamel
Una cullerada de mantega
Oli d’oliva
Sal i pebre

Fregiu amb poc oli el rap i trinxeu-lo.
Sofregiu el porro, el carbassó i els tomàquets escaldats i pelats. Un cop cuit el sofregit barregeu-hi el rap i el polsim de julivert sec.
Bulliu les plaques de canalons i les ompliu amb la pasta.
Prepareu la beixamel i tireu-li per sobre junt amb el formatge ratllat. Gratineu i llest.

Quan estigui fred poseu al Tuper i al congelador!

dilluns

Coca d'escalivada amb pasta brisa

un...
dos...



tres...












Tenia escalivada de pebrot i albergínia, farina, mantega, ou, sal i un paquet de formatge.

Què podia fer?

Vaig anar de visita als blocs de:
la taula de'n Bernat
el món de la cuina
cuina per llaminers
el món de la cuina
hort del sol
cosetes bones
nata i xocolata

Ja heu vist el resultat a les fotografies. En un tres i no res...

diumenge

Filets d'orada i crema de calçots: TV Girona

Amanida de llegums macerades i Fricandó de Ca l'Anna

Dissabte passat, l'Anna ens va convidar i ens va fer una amanida de llegums magnífica. Abans de començar a menjar, vaig fer la fotografia del plat per poder penjar-la al bloc. En arribar a casa la vaig voler descarregar i la meva sorpresa va ser que m'havia endut la càmera sense la targeta digital a dins.
Oh!!!!!!!
Així, que, avui, us penjo la recepta que ella em va enviar i la fotografia quedarà pendent per quan alguna de nosaltres la torni a fer.
El mateix va passar amb el segon plat, gentilesa de la seva mare, un Fricandó per llepar-se'n els dits.

Amanida de llegums macerades

Per a 4 persones

500 g de cigrons cuits
500 g de mongetes cuites
1 ou dur
1 tomàquet
½ pebrot verd
1 ceba
Julivert picat
½ got d’oli d’oliva
¼ got de vinagre de Mòdena
Enciam de fulla de roure
Remolatxa ratllada de pot
200 g de dauets de pernil
2 plàtans

Ratllar el tomàquet i posar en un bol gran.
Picar el pebrot, la ceba, l’ou dur i el julivert i afegir al bol.
Posar-hi l’oli, el vinagre i a continuació el llegum.
Barrejar bé i deixar macerar a la nevera com a mínim mitja horeta.
Posar al plat una base d’enciam de fulla de roure, al damunt remolatxa ratllada i al damunt el llegum.
Amanir amb el suc de la maceració.
Passar per la paella el pernil i el plàtan i acabar de decorar el plat posant-ho al capdamunt.

Fricandó

Per a 4 persones

500 g de carn (de vedella: coll, conill, jarret...)
1 pot de moixernons
2 cebes
½ pot de tomàquet
Farina
1 fulla de llorer

Posar els moixernons en remull amb aigua calenta.
Enfarinar la carn i fregir-la lleugerament.
En una cassola, posar-hi l’oli de fregir la carn (prèviament colat), i afegir-ne més si cal.
Sofregir-hi la ceba i el tomàquet amb el llorer.
Posar-hi la carn, els moixernons amb la seva aigua colada i acabar de cobrir-ho amb aigua.
Deixar coure a foc lent i afegir farina per espessir la salsa, anant amb compte que aquesta no s’enganxi al cul de la cassola.

Gràcies a totes dues!

dijous

Pa amb tomàquet i anxoves




















Pa amb tomàquet i anxoves
: un berenar per gaudir assegut a la terrassa.

Ingredients
Una llesca de pa de pagès
Un bon raig d'oli verge d'oliva
1 tomàquet madur
Un polsim de pebre negre
Unes gotes de vinagre de vi

I, una bona gana!
Bon profit!

dimecres

Cintes amb llagostins

Ingredients
2 nius de cintes d'espinacs
5 llagostins congelats
Unes branques de julivert fresc
Oli d'oliva
Sal i pebre negre

Bulliu les cintes amb aigua, sal i un rajolí d'oli. Quan estiguin "al dente" les retireu i les escorreu.
Peleu i salpebreu els llagostins, seguidament fregiu-los amb un ragi d'oli en una paella antiadherent. Abans de retirar-los del foc tireu pel damunt el julivert picat.
Abans de servir amaniu amb un bon raig d'oli d'oliva.
En aquest cas, no hi he posat all, però ho podeu fer si us be de gust.
Serviu calent i acompanyat d'una amanida.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...