dimecres 30 2009

No tot han de ser greixos a la cuina. Avui, canelons senzills, ràpids i amb poc greix

Ingredients

2 pits de pollastre desossats
3 cuixes de pollastre desossades
1 tros de quatre o cinc dits de gruix de carn magre de porc, tallada a daus
1 ceba grossa de Figueres
1 porro
2 tomàquets madurs grans
2 fulles de llorer
4 ous durs
1 copeta de xerès
Sal i pebre al vostre gust
Oli d'oliva

Preparació:
Treieu la pell de les cuixes i pits de pollastre. Retalleu el greix dels voltants. Talleu a daus
En una cassola tireu un raig d'oli i aneu afegint tots els ingredients tallats (la ceba i el tomàquet a làmines). Deixeu anar coent a foc lent.
Cap al final de la cocció hi afegiu la copeta de xerès i li deixeu evaporar.

En un pot a part bulliu els ous

Ara, ja sabeu, us queda trinxar i omplir les plaques de canelons, fer la beixamel i llestos!

Recordeu que perquè siguin més lleugers, podeu fer la beixamel sense mantega si feu servir un raig d'oli d'oliva i també preparar-ho amb llet descremada. I si encara voleu filar més prim podeu fer servir només les clares d'ou.

dijous 24 2009

Escudella de Nadal

Escudella de Nadal ovo-lacto-vegetariana

Tot i no portar carn de cap tipus, com podeu veure ha quedat una magnífica escudella de brou blanc amb les seves pilotes amb julivert.

Ingredients indispensables: verdures fresques

Patates (pelades i esqueixades perquè deixin anar el seu midó)
Pastanagues
Porro
Moniato
Api
Bledes
Cebes de Figueres
Nap
Carbassó
Mitja col
Un pot de mongetes seques cuites (que les xafareu amb una forquilla una estona abans d'incorporar-les al brou)
Sal i un raig d'oli d'oliva verge

Ingredients per les pilotes

Un grapat d'ametlles trinxades
Un grapat de pinyons
Un ou sencer
Una llesca o dues de pa de pagès esmicolades (és opcional remullar-les amb llet)
Sal, pebre i julivert tallat (afegir-hi all també és opcional)
Farina de blat

Ara, la feina i la creativitat li poseu vosaltres, només us vull recordar (perquè ja ho sabeu això) que la col i les mongetes s'hi afegeixen gairebé al final.

Bon Nadal

dijous 10 2009

Recull d'adreçes de blocaires que han fet canelons sense la carn com a ingredient

Avui he fet una petita recopilació dels blocs que he consultat com a alternativa dels típics canalons de carn per Nadal. Us en deixo uns quants, i si vosaltres en coneixeu ,o en sou autors d'alguna altra que no hi sigui, us l'hi puc incloure amb molt de gust si deixeu un comentari.

Canelons d'espinacs o altres verdures:

Catacuina
QUEEnant per tu
Vegcuina
Farcit de cuina
Bon plat per fer a casa
Cuina Viqui

A la taula i al llit al primer crit 

Canelons de peix

Bon plat per fer a casa
Cuina per llaminers
Dolors els peixos
Gust per la cuina
Cuina sana
Cuina de l'Assumpció
Amb "P" de Pòrtula

Lasanya de verdures o peix
Bon plat
Receptes/Recetas

divendres 04 2009

Amanida d'espàrrecs i cigrons a la planxa

Tenia espàrrecs d'aquells que a vegades congelo un cop escaldats.
Mig pot de cigrons cuits que havia afegit al brou que he fet al migdia i
Quatre fulles d'enciam.

Així, que he posat la planxa amb un rajolí d'oli d'oliva al foc, hi he afegit els espàrrecs encara congelats i quan han estat fets, hi he afegit els cigrons.
Tomba i tomba, i llestos!

Les fulles d'enciam les he servit a part per no barrejar calent i fred.

Per amanir he fet servir oli d'oliva verge, unes gotes de vinagre i un polsim de pebre negre i sal.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...