dissabte

Panellets amb il·lusió






Enguany en Martí, la Clara i la Marta han estat els que han fet possible els panellets que podeu veure a les fotografies. Ells han estats els ajudants del mestre pastisser de casa.
Ingredients:
800 gr d'ametlla molta
3 clares 4 rovells d'ou
800 gr Sucre llustre
200 gr patata bullida
Codonyat
Coco ratllat
Ratlladura de llimona
Canyella en pols
Pinyons
Ametlla trinxada
Elaboració:
Feu un volcà amb la farina d'ametlla, al mig hi afegiu el sucre llustre i remeneu mentrestant hi afegiu una clara d'ou i la patata bullida aixafada.
Heu de fer una pasta que pugueu treballar-la be amb les mans, tireu-hi una mica de llimona ratllada perquè us hi deixi el perfum. El nombre de clares que hi afegireu dependrà de la quantitat d'ametlla.

Quan tingueu feta la massa, partiu-la varies parts, a fi de fer panallets de codony, de coco, de pinyons, d'ametla...

Els rovells d'ou els feu servir per enganxar els pinyons i les ametlles.

Tireu un raig d'oli d'oliva en una safata de forn i poseu-hi els panellets. Enforneu durant 7-8 minuts aproximadament (sabreu que estan cuits, quan veieu que s'han escardat).


Què passeu una bona castanyada!

dilluns

Bunyols amb farina de cigrons ecològics

Tenia curiositat per cuinar amb farina de cigrons i vaig comprar-ne una bossa d'ecològics.

Avui hi he provat per fer els bunyols i m'ha encantat.

Ingredients:
farina de cigrons
peix blanc
julivert
1 ou
sal i pebre negre
oli d'oliva per fregir
1/2 gra d'all (opcional)
1 grapat de pinyons

Elaboració:

Talleu el peix blanc a daus i els aneu col·locant en una batedora elèctrica, afegiu la resta d'ingredients: l'ou, el julivert, la farina de cigrons, la sal, el pebre, els pinyons, l'all si li voleu posar. La textura al vostre gust (dependrà de la quantitat de farina que hi poseu per espessir-ho més o menys).
En una paella antiadherent poseu l'oli d'oliva i a cullerades aneu fregint la pasta.
Així de bons o més us quedaran.
Què vagi de gust!

dissabte

Bledes congelades


Avui ha tocat congelar bledes per a la setmana. Com podeu veure a la fotografia, tot i que ha bullit tot junt, prèviament havia separat els troncs o penques de les fulles.

Els troncs serviran per arrebossar o per fer a la planxa. amb all i julivert Les fulles, tallades serviran per farcir una truita, per acompanyar llegums, patates o per passar per la paella amb fruits secs.

Ingredients:
1 manat de bledes
sal i aigua

Elaboració:
Primer renteu i talleu les bledes, separant el tronc de la fulla. Si les compreu una mica velles, tingueu la precaució de treure els filaments dels troncs.
Poseu-les a bullir amb una mica de sal, després coleu-les i les deixeu escórrer bé.
Un cop fredes les poseu sobre film i les congeleu.

divendres

Ous frescos


Si feu una recerca a Google i li pregunteu com es pot saber si un ou és fresc, us indicarà alguns trucs que poden ser més o menys fiables però, si mireu la fotografia immediatament reconeixereu sense dubtar ni un instant, que aquests ous són fresquíssims.

Veieu la clara ferma que envolta perfectament la gema i, si l'estireu amb el dits, us costarà fer-la seguir, molt al contrari de la dels ous que no ho són, que s'us desfarà entre els dits, tota aigualida.

Avui, com podeu veure, he tingut un 3x2, un dels ous ha vingut amb dos rovells.

Si voleu conèixer el significat del codi que porten el ous, feu clic aquí.

dimarts

Hamburguesa de Tofu i fruits secs

Com podeu veure, segueixo amb la cuina del Tofu i les hamburgueses, que, vario constantment d'ingredients per descobrir-hi nous sabors.

Avui, com diu el títol han estat acompanyades amb fruits secs, a més de poma laminada a la planxa.

Ingredients:
Tofu ecològic
1 clara d'ou
1 grapat de nous
1/2 grapat de panses de Corint
Sal i pebre negre
Oli d'oliva verge
1 llesca petita de pa de pagès torrada
1 polsim de julivert verd o sec com preferiu
1 branca d'escarola
1/2 poma pelada

Elaboració
Agafeu i xafeu el Tofu amb una forquilla. Poseu les nous, el pa esmicolat i la clara d'ou amb una batedora. Feu una pasta i afegiu-la al plat del Tofu, llavors hi poseu la sal, el pebre, i les panses. Feu les hamburgueses.

Poseu unes gotes d'oli d'oliva a la planxa calenta, escampeu-lo amb un paper de cuina i col·loqueu al damunt les hamburgueses i les làmines de poma pel voltant.
Quan estigui cuit emplateu i l'acompanyeu amb una mica d'escarola o pebrot escalivat i un raig d'oli d'oliva verge pel damunt.

dissabte

Aliments ecològics


Cada cop més vaig introduint a la cuina productes ecològics. Ahir vaig comprar aquestes croquetes per provar-les.

Els Rossinyols de pi, serviran per fer hamburgueses amb el tofu o per farcir alguna truita.

Penso, que és molt important llegir les etiquetes dels productes per veure els ingredients i la quantitat d'additius que porten.

A Cardedeu, hi ha una botiga que ven productes de l'hort ecològic que ells tenen. Espero que cada cop hi hagi gent més sensibilitzada amb el tema i que els productes puguin tenir preus més assequibles.

Em vaig fixar que hi ha molts productes d'importació, però també em vaig fixar, que d'aquí, cada cop n'hi ha més comparat amb anys enrere.

Enllaç per si voleu fer una vista al web Som lo que sembrem

dilluns

Truita de verdures a la planxa sobre llit de formatge

Aquesta truita està feta amb dues clares i un rovell d'ou.

Ingredients:

2 ous mitjans
1 tall albergínia escalivada
1 rodanxa de tomàquet d'amanir
Sal i pebre negre
Julivert fresc
1 tall de formatge sec ratllat
Oli d'oliva

Elaboració:

Reserveu per una altra ocasió un rovell d'ou i deixateu les dues clares i l'altre rovell. Afegiu la sal i el pebre.

Poseu la planxa al foc amb una cullereta d'oli perquè es vagi escalfant.

Talleu a daus petits la rodanxa de tomàquet i la tira d'albergínia, també talleu una branca de julivert fresc i ho incorporeu al deixatat.

Quan la planxa estigui ben calenta, passeu-hi un tros de paper de cuina per escampar be l'oli seguidament tireu-hi l'ou tot abaixant el foc.

Feu, tomba i tomba, al vostre gust. Un cop cuita col·loqueu-la a sobre del formatge ratllat i llestos!

diumenge

Congelar espinacs

Congelar espinacs per fer servir durant la setmana, va molt bé perquè t'estalvia feina, i si treballeu us pot se molt útil.
De fet, jo no en puc fer gaires quantitats, perquè només tinc els tres calaixos de congelació de la nevera, però us he de dir, que així també em serveix per anar renovant els aliments.

En aquest cas, n'he congelat dos manats i els he repartit en dues racions, per tal de fer-los servir per acompanyar un plat de patates al vapor o per fer truites (d'espinacs sols o de patata i espinacs).

Com congelar els espinacs?

Poseu aigua al foc amb un polsim de sal, de fet els espinacs de per sí ja porten més sal que altres verdures. Després netegeu-los i quan l'aigua comenci a bullir els hi tireu. Feu un escaldat al vostre gust (ja sabeu que les verdures d'aquest tipus en tenen prou amb un a dos minuts).

Quan estiguin, coleu-los i deixeu-los refredar del tot.

Sobre un film transparent disposeu la meitat dels espinacs i emboliqueu-los. Feu-ne dos paquets (per si no els voleu gastar amb una sola vegada).

I, llestos!




dimecres

Sopar per llepar-se els dits: endívies al forn, escudella vegetal, delícies de rap amb suc

Endívia al forn amb formatge sec ratllat
Escudella vegetal amb pasta rodona
Delícies de cua de rap amb suc

Ingredients per l'amanida:
1 o 2 endívies
1 tall de formatge sec ratllat

Elaboració:
Coeu al forn l'endívia, quan estigui flonja al vostre gust, l'emplateu i li tireu el formatge ratllat per sobre (no cal gratinar) que ja és va fonent.

Ingredients per l'escudella:
1 porro
1 patata grossa
1 moniato petit
1 ceba
1 tall de carbassa
1 fulla d'api
2 pastanagues
4 fulles de bleda
1 grapat de mongetes tendres
1/2 col
1 pot mitjà de mongetes seques cuites
Oli d'oliva verge
Sal

Elaboració:
Poseu l'aigua a l'olla i afegiu a poc a poc els vegetals, primer, els que més triguen a coure i reserveu gairebé pel final la col perquè no es desfaci i no perdi totes les vitamines. Aquest tipus d'escudella es cou més depresa que la de carn.

Aixafeu en un plat, les mongetes seques i les hi tireu uns minuts abans de retirar-la del foc, junt amb la sal i un raig d'oli d'oliva verge Seguidament coleu-la i reserveu les verdures per fer croquetes o un trinxat. Amb el brou feu el plat de pasta.

Ingredients per fer la cua de rap:
2 cues de rap tallades a filets
4 tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Julivert
Farina

Elaboració:
Tallar a daus els filets de rap, poseu-hi la sal i el pebre. Ratlleu els tomàquets i reserveu-los. Poseu oli en una paella antiadherent i fregiu els daus de rap un cop passats per farina. Un cop cuits reserveu-los a sobre de paper de cuina.

En una altra paella, coeu els tomàquets i deixeu-los fer una estona la xup-xup, seguidament hi aneu incorporant el peix.
La sal i el pebre al vostre gust.

*A vegades el rap es pot comprar quan va millor de preu i congelar-lo a casa.

Per postres tall de pinya natural

Etiquetatge dels aliments: Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Sabem el que comprem? Sabem el que mengem?

Avui he tornat a fer una passejada per l'agència Catalana de Seguretat Alimentària, de fet, he passejat per la pàgina que parla de l'etiquetatge i entre altres coses hi diu: l'etiquetatge és tota aquella informació que defineix les característiques d’un producte i serveix per informar-te sobre l’aliment que estàs adquirint.

Ja fa un temps que ho faig perquè crec que val la pena. Us hi he deixat l'enllaç perquè hi ha una infografia per consultar els diferents apartats.

dilluns

El meu petit homenatge al bloc Cuina vermella


Em va fer molta il·lusió sentir que el bloc Cuina vermella va ser guardonat com a millor bloc gastronòmic. Sobretot pel seu gran treball i també perquè són molt atents amb tots els altres blocaires. Encara recordo el seu primer comentari al meu.
Felicitats!!!!

Arròs a la cassola sense sofregit

Si mai teniu un convidat que no pugui menjar sofregit o que faci règim, aquí, us descric la recepta que he fet aquest cap de setmana.

Ingredients:
1 porro
1 grapat de mongetes tendres
1 tros de pebrot vermell
1 pastanaga
4 tomàquets madurs ratllats
1 cullerada sopera d'oli
Sal
1 polsim de pebre negre i vermell
1 polsim d'herbes de Provença
3 ous durs

Talleu totes les verdures (com mostra la fotografia). Poseu la cullerada d'oli a la cassola i la poseu a foc lent.

Seguidament hi tireu totes les verdures i els tomàquets ratllats. Tapeu la cassola perquè es vagin fent amb la seva aigua. Quan veieu que ja estan al "dente" hi afegiu l'arròs i la quantitat d'aigua calenta que tingueu mesurada (com sempre, depenent de la quantitat d'arròs).

La sal, el pebre i les herbes al vostre gust. Al final hi afegiu els ous durs tallats per la mitat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...