dijous

Melmelada de figues



Aquestes figues, son les últimes flors de la figuera abans no entri en la letargia de l'hivern. Avui un company de feina les ha portat, perquè en faci melmelada per esmorzar.

L'any passat en vaig fer una amb les figues trinxades; però avui he volgut provar la recepta que havia vist fer a casa, amb les figues senceres.

Ingredients
800 gr de figues no escapçades
500 gr de sucre
1/2 got d'aigua

Preparació
Renteu les figues amb aigua i poseu-les en una cassola junt amb el sucre i l'aigua. Quan comenci a bullir abaixeu el foc i deixeu bullir a poc a poc.
Ho heu d'anar remenant. Tanqueu el foc quan el sucre estigui a punt de bri fluix.

No la he fet per conservar, sinó per consumir demà, així que, no les he posat en pots ni les he esterilitzat al bany maria.

dissabte

Congelar julivert

Si voleu tenir julivert fresc tota la setmana, podeu posar-ne un petit manat amb un got d'aigua i un altre el podeu congelar.
Congelar julivert, és tant fàcil com rentar-lo, tallar-lo i deixar-lo escórrer per més tard posar-lo en una bossa de plàstic i al congelador.
Congelat, tant us servirà per tirar-ho per sobre el menjar, com per fer-hi mandonguilles o picada. El julivert sec, sol perdre una mica l'aroma, encanvi el congelat mantén l'essència.

dimarts

Hamburguesa ovo-lacteo-vegetariana










Ja veieu que últimament experimento bastant amb les hamburgueses sense carn, a més , després dels Panellets, va molt bé un menjar lleuger.
Avui ha tocat el torn al bullit de l'olla.
Ingredients:
1 patata grossa
2 pastanagues grosses
3 cullerades soperes d'ametlla molta (va sobrar de fer panellets)
4 nous
1 branca de julivert fresc
1 clara d'ou
oli d'oliva verge
sal i pebre negre

Trèieu la patata bullida de l'olla, i aixafeu-la en un plat junt amb dues pastanagues, la sal i el pebre a gust.

Mentrestant feu una picada amb quatre nous, el julivert i un gra d'all si n'hi voleu.
Unteu amb oli el motlle de fer hamburgueses i poseu la planxa al foc perquè s'escalfi.

Quan les patates ja estiguin fredes hi afegiu el formatge, la clara d'ou, la farina d'ametlles i la picada. Amb porcions de la pasta i el motlle aneu fent les hamburgueses.

Poseu-les damunt la planxa calenta i untada d'oli i deixeu-les coure a foc més lent. Quan les serviu tireu-hi un raig d'oli verge d'oliva per sobre i un polsim d'herbes de Provença.

***Si no ho voleu fer d'immediat, com és aquest cas, si poseu les hamburgueses a la nevera una estona abans de posar-les a la planxa va millor perquè no és desfan amb tanta facilitat al tombar-les



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...