diumenge

Llenguado en papillota


Senzill, saludable i deliciós el plat d'avui.

Ingredients per a 4 persones
 1 llenguado per persona
3 pastanagues grans
1 porro
1 carbassó mitjà
Oli d'oliva verge
Sal i pebre negre
Per a la vinagreta
Vinagre de Mòdena
Oli d'oliva verge
Sal
Mostassa

Preparació:
Preesalfeu el forn a 200ºC
Talleu a filets els llenguados i a tires fines les verdures
Prepareu quatre quadres grans de paper d'alumini i poseu-hi a sobre de cadascuna una part de cada verdura i a sobre d'aquestes els filets de llenguado, un bon raig d'oli d'oliva, sal i pebre al vostre gust. Tapeu segellant bé però deixant una mica d'aire a dins.
Podeu preparar tots els paquets i deixar-los a la nevera fins el moment de coure. 
Al forn durant 15 minuts (dèpen del gruix del peix).

En aquest cas el presento amb la vinagreta però també el podeu servir amb salsa romesco o amb una salsa beixamel suau.

Aquest plat l'incloc en el recull de cuina delicada del bloc.

Llimonada natural

Què hi pot haver millor que prendre refrescos naturals, ensenyar als menuts que són més sans, millors i molt senzills de preparar.

Ingredients:

4 llimones grans
1 litre d'aigua sense gust a clor
100-150g de sucre


Elaboració:

Renteu i exprimiu quatre llimones.
Poseu l'aigua en una gerra i barregeu el suc de les llimones i el sucre (proveu la dolçor i treieu o poseu depenent del vostre gust). Remeneu bé.

Si voleu podeu pelar alguna de les llimones i afegir aquesta pell al preparat o serviu amb rodanxes de llimona al got, això sí, serviu fred.

L'envio ben fresqueta a la convocatòria de Memòries d'una cuinera del mes d'agost




Cassoletes farcides de crema i préssec

Per a la recepta del 15 d’aquest mes, us presento aquestes senzilles i ràpides cassoletes farcides.
Com veureu,  avui  no he preparat la pasta brisa perquè el temps d’elaboració fos més curt,  però us recomano que la prepareu vosaltres. El gust no té comparació.

Ingredients per a quatre persones:
1 paquet de pasta brisa
1/2 litre de llet
125g de sucre
4 rovells d'ou
45g de farina de blat de moro
1/2 branca de canyella
1/2 pell de llimona
1 préssec fresc i madur
Un grapat de cigrons crus per coure la pasta brisa

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Talleu quatre rotllanes de pasta brisa i folreu els motlles previament untats de mantega (si voleu podeu deixar-hi el paper de forn i no cal que els unteu).
Punxeu la base amb una forquilla i repartiu per a sobre cadascuna uns quants cigrons per evitar que la pasta s’infli.
Col·loqueu-les al forn durant 10-15 minuts (depenent del vostre forn, ja sabeu...)
Quan veieu que els voltants s’enrosseixen traieu-les i comproveu que la base també estigui cuita. Si veieu que li convé una mica més de temps, tapeu-les amb paper de plata per a sobre, per tal de que només es coguin de la base. 
Quan ja estiguin cuites del tot, retireu-les del forn i retireu també els cigrons i el paper si l’hi heu deixat. Feu l'operació amb molta cura i sobretot abans de que és refredin del tot. Quan les tingueu sense paper torneu-les a col·locar a dins dels motlles fins que els hàgiu de fer servir.
Prepareu la crema catalana com en tingueu costum o com la que he preparat amb la recepta d’en Narcís i que us deixo l’enllaç aquí.
Deixeu refredar ben bé la crema abans de fer-la servir.
Renteu i assequeu el préssec. Talleu-lo al vostre gust, com veureu a les fotografies, ho he fet de dues maneres: unes rodanxes més fines i unes altres més gruixudes.

Per decorar:
Desemmotlleu les cassoletes i farciu-les amb la crema catalana. Escampeu una miqueta de sucre només al centre i cremeu.
Serviu fresquet i decoreu amb el préssec a l’últim moment.

Espero que us agradi!

dimarts

Croquetes d'escalivada al forn

Amb aquestes corquetes s'obre la cuina del bloc després de la pausa per vacances. A tots els que marxeu ara, us desitjo unes bones i descansades vacances!!!

Tenia pensat aquest plat per presentar-lo a la convocatòria del bloc hemc. No hi vaig ser a temps, així que esperaré que posin el proper tema per enganxar-m'hi.


 Ingredients per a dues persones
1 ceba de Figueres mitjana
1 pebrot vermell
1 albergínia
1/4  de litre de llet
2 cullerades de farina de blat
Farina de cigrons ecològica
1 ou ecològic
Herbes provençals
Sal i pebre negre
Llavors de sèsam
Formatge ratllat
Oli d’oliva verge


Preparació
Escaliveu la ceba, el pebrot i l’albergínia al forn. Peleu i reserveu
Prepareu una beixamel espessa amb una cullerada d’oli d’oliva, el quart de litre de llet i la farina de blat. Remeneu i barregeu-hi l’escalivada, quan la tingueu gairebé al punt,  afegiu un polsim d’herbes provençals, sal i pebre negre. Traieu del foc i deixeu refredar en una safata (fins i tot una estona a la nevera).
Un cop freda i quallada la massa, talleu-la en porcions quadrades, passeu-les per ou batut i per farina de cigrons.
Cobriu amb paper de forn una safata que també pugui anar al forn.  Col·loqueu a sobre les porcions i enforneu. Temperatura 200ºcc. Es couran aviat, quan veieu que gairebé estan, les trieu un moment del forn per posar-hi per sobre una mica de formatge ratllat. Gratineu durant uns segons fins que el formatge estigui fos.
Serviu calentes amb un polsim de sèsam per sobre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...