diumenge 29 2012

Bacallà amb samfaina


Uiiiiiiiiiiiii Samfaina!!!!

Ingredients per a quatre persones:


4 trossos de bacallà dessalat
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 carbassó
4-5 tomàquets madurs
Oli verge d'oliva
Sal i pebre negre

Elaboració

Enfarineu i fregiu una mica el bacallà. Poseu-lo en un plat amb paper absorbent i reserveu

Talleu a daus les verdures i coeu-les a poc a poc i amb un bon raig d'oli d'oliva a la paella durant deu minuts, després afegiu el tomàquet trinxat i coeu quinze minuts més. Afegiu una mica d'aigua si us cal.

El secret d'una bona samfaina és el resultat de la vostra delicadesa i de la frescor de les verdures.

Quan la tingueu a punt afegiu al damunt els talls de bacallà i deixeu fer la xup-xup una estona.
Rectifiqueu de sal si cal.

Aquest plat el podeu fer servir com a menjar de carmanyola.

dimecres 25 2012

Truita d'espàrrecs

Continuant amb el meu tarannà culinari, avui em presento al Memòries d'una cuinera amb aquesta senzilla truita amb espàrrecs a la planxa. Habitualment faig la truita amb l'ingredient incorporat però, en aquest cas l'espàrrec hi va abrigat.
Aquest plat l'incloc a l'apartat de cuina delicada


Ingredients per a una persona
1 ou
6 espàrrecs verds
1 cullerada de mató
Sal, oli
Un tomàquet mitjà

Elaboració

Deixateu l'ou i tireu-hi un polsim de sal

Trieu els espàrrecs (poden ser congelats) i escaldeu-los dos minuts amb aigua i sal. Refredeu-los amb aigua ben freda un cop cuits. Després passeu-los per la planxa junt amb el tomàquet tallat a rodanxes fent un tomba i tomba.

En una paella antiadherent coeu la truita primer per un costat i després per l'altra girant-la amb un plat. Quan estigui freda escampeu una mica de mató per a sobre i col·loqueu-hi els espàrrecs abans d'enrotllar-la.

La podeu servir tal qual o acompanyada amb un toc de la salsa que més us agradi (salsa de ceba caramel·litzada, salsa de calçot, salsa de bolets...) Us ho deixo al vostre gust!

diumenge 15 2012

Canya i mini canyes de pasta de full farcides de verdures al vapor


Volia tornar a presentar un plat amb pasta de full, però el volia fer diferent a les altres elaboracions que he anat fent al llarg de l'any (reixats vegetals, coca de recapte...). Aquesta opció m'ha semblat senzilla, lleugera i es pot fer amb dues versions (canya llarga o en petites porcions)


Ingredients

1 làmina de pasta de full
1 bossa de 200g de puntes d'espàrrecs congelats
1 carbassó petit
1 pastanaga grossa
Formatge ratllat
1/2 porro
1 ou

Elaboració

Preescalfeu el forn a 220ºC

Talleu el carbassó,  la pastanaga i el porro fent cintes.

Poseu una cassola o estri de vapor al foc i afegiu-hi les verdures i els espàrrecs. Coeu"al dente" amb una mica de sal per a sobre. Reserveu

Esteneu la làmina i feu-ne dues parts rectangulars. Repartiu la verdura amb un polsim de formatge a sobre i enrotlleu com un caneló.

Abans d'enfornar talleu-ne una en porcions i l'altra la deixeu sencera.

Pinteu amb ou batut i deixeu-les al forn durant 10 minuts (com sempre depenent del vostre forn)



 
   
 
___________________________________________________________

Proper taller: lioneses


dijous 12 2012

Pa rústic amb tomàquet i carxofes del Maresme arrebossades


Les carxofes són les protagonistes de la Recepta del 15 d'aquest mes. Per participar-hi he optat preparar-les d'aquesta manera per poder gaudir d'un esmorzar o berenar vegetal cruixent i deliciós.


Ingredients per a tres persones

1 barra rústica de pa
2 carxofes tendres i si pot ser del Maresme (dures, molsudetes...)
2-3 tomàquets madurs per sucar pa
Oli d'oliva verge
Farina
1 ou
1 culleradeta d'impulsor
Sal i pebre negre

Preparació

Peleu les carxofes com tingueu costum. Talleu-les primer pel mig i després a làmines fines.

Deixateu l'ou en un bol, afegiu un pessic de sal i pebre, incorporeu la farina i l'impulsor. Remeneu fins a deixar-ho com textura d'un iogurt o una crema. Tireu-hi les carxofes i remeneu bé.

Poseu oli en una paella i fregiu les carxofes. Un cop torradetes, poseu-les a sobre un paper absorbent. Reserveu

Talleu la barra de pa en tres trossos i suqueu amb tomàquet i un rajoli d'oli d'oliva. A sobre poseu trossos de carxofa i llestos!





divendres 06 2012

Hamburgueses de pasta de full amb verdures


Aquesta hamburguesa va molt bé per fer un bon repàs a la nevera. Vindria a ser com una coca de recapte però amb barret.
Plat sense carn

Ingredients per a tres persones

1 làmina de pasta de full
6 espàrrecs verds (si voleu congelats)
1 tomàquet d'amanir mitjà
4 xampinyons grans
1 carbassó petit
1 pastanaga gran
4 olives per decorar
salsa de calçots
Oli verge d'oliva i sal
Formatge parmesà ratllat
1 ou (per si el voleu pintar)

Elaboració

Preescalfeu el forn a 220ºC
Talleu els xampinyons a làmines i fregiu amb oli d'oliva i un polsim de sal. Reserveu

Talleu a làmines fines el carbassó i la pastanaga. Escaldeu durant dos minuts amb aigua i sal i refredeu immediatament al treure-les del foc. Reserveu

Escaldeu també els espàrrecs amb aigua i sal i passeu-los per la paella amb l'oli dels xampinyons . Reserveu

Talleu la pasta de full en tres rodones grans. Punxeu-les amb una forquilla i retoqueu una mica els costats (tal com indica la fotografia). Ara abans d'enfornar és quan si voleu les podeu pintar amb ou batut. Enforneu-les durant 10-12 minuts .

Quan estiguin cuites deixeu-les refredar abans de partir-les per la meitat.

Talleu i saleu el tomàquet d'amanir en tres talls gruixuts i feu-hi un tomba i tomba a la paella calenta amb unes gotes d'oli d'oliva.

Talleu les hamburgueses amb un ganivet de serra perquè són molt delicades i es poden trencar fàcilment. Un cop partides farciu-les al vostre gust amb els ingredients que teniu preparats. Tireu per a sobre els ingredients una mica de formatge ratllat. Tapeu amb l'altra part de pasta de full i també tireu un polsim de formatge pel damunt i gratineu. Alerta, no val a badar en aquest punt! El formatge es fon al moment. No es cremi!

La salsa de calçots li podeu barrejar amb els ingredients o acompanyant el plat perquè cadascú s'hi posi la quantitat que li agradi.


Aquestes hamburgueses combinen de meravella amb una bona amanida d'escarola, tomàquet i olives.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...