diumenge

Bacallà amb samfaina


Uiiiiiiiiiiiii Samfaina!!!!

Ingredients per a quatre persones:


4 trossos de bacallà dessalat
1 albergínia
1 pebrot vermell
1 carbassó
4-5 tomàquets madurs
Oli verge d'oliva
Sal i pebre negre

Elaboració

Enfarineu i fregiu una mica el bacallà. Poseu-lo en un plat amb paper absorbent i reserveu

Talleu a daus les verdures i coeu-les a poc a poc i amb un bon raig d'oli d'oliva a la paella durant deu minuts, després afegiu el tomàquet trinxat i coeu quinze minuts més. Afegiu una mica d'aigua si us cal.

El secret d'una bona samfaina és el resultat de la vostra delicadesa i de la frescor de les verdures.

Quan la tingueu a punt afegiu al damunt els talls de bacallà i deixeu fer la xup-xup una estona.
Rectifiqueu de sal si cal.

Aquest plat el podeu fer servir com a menjar de carmanyola.

dimecres

Truita d'espàrrecs

Continuant amb el meu tarannà culinari, avui em presento al Memòries d'una cuinera amb aquesta senzilla truita amb espàrrecs a la planxa. Habitualment faig la truita amb l'ingredient incorporat però, en aquest cas l'espàrrec hi va abrigat.
Aquest plat l'incloc a l'apartat de cuina delicada


Ingredients per a una persona
1 ou
6 espàrrecs verds
1 cullerada de mató
Sal, oli
Un tomàquet mitjà

Elaboració

Deixateu l'ou i tireu-hi un polsim de sal

Trieu els espàrrecs (poden ser congelats) i escaldeu-los dos minuts amb aigua i sal. Refredeu-los amb aigua ben freda un cop cuits. Després passeu-los per la planxa junt amb el tomàquet tallat a rodanxes fent un tomba i tomba.

En una paella antiadherent coeu la truita primer per un costat i després per l'altra girant-la amb un plat. Quan estigui freda escampeu una mica de mató per a sobre i col·loqueu-hi els espàrrecs abans d'enrotllar-la.

La podeu servir tal qual o acompanyada amb un toc de la salsa que més us agradi (salsa de ceba caramel·litzada, salsa de calçot, salsa de bolets...) Us ho deixo al vostre gust!

diumenge

Canya i mini canyes de pasta de full farcides de verdures al vapor


Volia tornar a presentar un plat amb pasta de full, però el volia fer diferent a les altres elaboracions que he anat fent al llarg de l'any (reixats vegetals, coca de recapte...). Aquesta opció m'ha semblat senzilla, lleugera i es pot fer amb dues versions (canya llarga o en petites porcions)


Ingredients

1 làmina de pasta de full
1 bossa de 200g de puntes d'espàrrecs congelats
1 carbassó petit
1 pastanaga grossa
Formatge ratllat
1/2 porro
1 ou

Elaboració

Preescalfeu el forn a 220ºC

Talleu el carbassó,  la pastanaga i el porro fent cintes.

Poseu una cassola o estri de vapor al foc i afegiu-hi les verdures i els espàrrecs. Coeu"al dente" amb una mica de sal per a sobre. Reserveu

Esteneu la làmina i feu-ne dues parts rectangulars. Repartiu la verdura amb un polsim de formatge a sobre i enrotlleu com un caneló.

Abans d'enfornar talleu-ne una en porcions i l'altra la deixeu sencera.

Pinteu amb ou batut i deixeu-les al forn durant 10 minuts (com sempre depenent del vostre forn)



 
   
 
___________________________________________________________

Proper taller: lioneses


dijous

Pa rústic amb tomàquet i carxofes del Maresme arrebossades


Les carxofes són les protagonistes de la Recepta del 15 d'aquest mes. Per participar-hi he optat preparar-les d'aquesta manera per poder gaudir d'un esmorzar o berenar vegetal cruixent i deliciós.


Ingredients per a tres persones

1 barra rústica de pa
2 carxofes tendres i si pot ser del Maresme (dures, molsudetes...)
2-3 tomàquets madurs per sucar pa
Oli d'oliva verge
Farina
1 ou
1 culleradeta d'impulsor
Sal i pebre negre

Preparació

Peleu les carxofes com tingueu costum. Talleu-les primer pel mig i després a làmines fines.

Deixateu l'ou en un bol, afegiu un pessic de sal i pebre, incorporeu la farina i l'impulsor. Remeneu fins a deixar-ho com textura d'un iogurt o una crema. Tireu-hi les carxofes i remeneu bé.

Poseu oli en una paella i fregiu les carxofes. Un cop torradetes, poseu-les a sobre un paper absorbent. Reserveu

Talleu la barra de pa en tres trossos i suqueu amb tomàquet i un rajoli d'oli d'oliva. A sobre poseu trossos de carxofa i llestos!





divendres

Hamburgueses de pasta de full amb verdures


Aquesta hamburguesa va molt bé per fer un bon repàs a la nevera. Vindria a ser com una coca de recapte però amb barret.
Plat sense carn

Ingredients per a tres persones

1 làmina de pasta de full
6 espàrrecs verds (si voleu congelats)
1 tomàquet d'amanir mitjà
4 xampinyons grans
1 carbassó petit
1 pastanaga gran
4 olives per decorar
salsa de calçots
Oli verge d'oliva i sal
Formatge parmesà ratllat
1 ou (per si el voleu pintar)

Elaboració

Preescalfeu el forn a 220ºC
Talleu els xampinyons a làmines i fregiu amb oli d'oliva i un polsim de sal. Reserveu

Talleu a làmines fines el carbassó i la pastanaga. Escaldeu durant dos minuts amb aigua i sal i refredeu immediatament al treure-les del foc. Reserveu

Escaldeu també els espàrrecs amb aigua i sal i passeu-los per la paella amb l'oli dels xampinyons . Reserveu

Talleu la pasta de full en tres rodones grans. Punxeu-les amb una forquilla i retoqueu una mica els costats (tal com indica la fotografia). Ara abans d'enfornar és quan si voleu les podeu pintar amb ou batut. Enforneu-les durant 10-12 minuts .

Quan estiguin cuites deixeu-les refredar abans de partir-les per la meitat.

Talleu i saleu el tomàquet d'amanir en tres talls gruixuts i feu-hi un tomba i tomba a la paella calenta amb unes gotes d'oli d'oliva.

Talleu les hamburgueses amb un ganivet de serra perquè són molt delicades i es poden trencar fàcilment. Un cop partides farciu-les al vostre gust amb els ingredients que teniu preparats. Tireu per a sobre els ingredients una mica de formatge ratllat. Tapeu amb l'altra part de pasta de full i també tireu un polsim de formatge pel damunt i gratineu. Alerta, no val a badar en aquest punt! El formatge es fon al moment. No es cremi!

La salsa de calçots li podeu barrejar amb els ingredients o acompanyant el plat perquè cadascú s'hi posi la quantitat que li agradi.


Aquestes hamburgueses combinen de meravella amb una bona amanida d'escarola, tomàquet i olives.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...