dilluns 27 2012

Peus de porc amb prunes i panses


Tinc una olla a pressió i n'hi trec poc profit. He pensat que a partir d'ara, hi cuinaré diferents plats.
Les coses a l'olla pressió es couen en un plis plas, per aquest motiu, resulta molt útil si es treballa fora de casa. Cal però, tenir el cap al seu lloc i vigilar molt per això quan la faig servir procuro no moure'm del seu voltant i està pel que estic fent.
Els peus de porc d'avui els he comprat bullits i pel sofregit
ara hem agafat el sistema de fer un gran sofregit el diumenge per utilitzar-lo segons ens faci falta durant la setmana. 

No us estranyeu si alguns cops veieu que poso dues o tres cullerades soperes de sofregit en comptes d'explicar com he fet el sofregit. El gust l'anem variant cada setmana segons la verdura que hi posem.

Ingredients per a dues persones
2 peus de porc bullits
4 cullerades soperes de sofregit (pebrot vermell, tomàquet, ceba de figueres, pastanaga, albergínia i oli d'oliva verge)
2-3 gots d'aigua
1 gotet de vi blanc
2 grans d'all
6 prunes seques
Un grapat de panses de Màlaga
Sal i pebre
Una fulla de llorer


Elaboració
Temps d'elaboració a l'olla pressió 15 minuts. L'aigua i el vi ha de cobrir dos dits els peus per a sobre. 
Sobretot feu servir l'olla pressió segons les instruccions del fabricant!


Ah! No us descuideu de sucar-hi pa!



Últims dies per les inscripcions del Taller de pa


diumenge 19 2012

Truita d'escarola i botifarra d'ou

Vaig a destemps però no vol dir que no hi sigui a temps! Avui elaboració de dijous gras.


Ingredients per a tres persones

2 ous grans de gallines de pagès
1/2 botifarra d'ou
Fulles verdes d'una escarola
1 ceba de figueres petita
Oli d'oliva verge
Sal i pebre opcional

Preparació

Netegeu i talleu les fulles d'escarola i la ceba i poseu tapat en una paella amb un rajolí d'oli d'oliva i un polsim de sal. Deixeu-les coure a foc lent perquè van traient l'aigua. Quan estiguin cuites reserveu.

Esmicoleu la botifarra d'ou. Reserveu

Deixateu els ous, incorporeu-hi l'escarola, la ceba i la botifarra. Remeneu i feu la truita amb un raig d'oliva verge.

Serviu acompanyat amb una llesca de pa amb tomàquet.


Obertes les inscripcions del dissabte 3 de març pel Taller de pa

dimarts 14 2012

"Yemas de Santa Teresa"





Feia un munt de temps que li demanava aquesta elaboració al Narcís però ara porta al cap les masses fermentades i, ja se sap, si vols ser ben servit fes-te tu sol el llit!

Des de dissabte que la Cristina de Bufet de postres, em va ensenyar la fotografia de les seves gemes, no me les podia treure del cap.

Per una banda també volia fer el pastís de l'aniversari del meu pare i per l'altra, el repte personal de preparar un tema per Sant Valentí, que no forçosament celebro, però que carai, volia fer un cor perquè no n'havia fet mai.

Se'm van acumular els desitjos però, pas a pas m'hi vaig posar. Primer el pastís amb tema "Valentí" i després aquestes petites delícies rodones.

Plis, plas i més plas... Fet!

Ingredients

125 gr. de sucre
7 cullerades d'aigua mineral
120g de rovell d'ou o 8 rovells
Pell de llimona
1 branqueta de canyella
Sucre llustre

Preparació.

Poseu les 7 cullerades d'aigua en un pot al foc junt amb el sucre, la canyella i la pell de llimona. Feu un almívar a 104º, tal com indica la Cristina.

Poseu els rovells (temperatura ambient) en un altre pot i quan tingueu l'almívar a punt el deixeu reposar mentres li retireu la pell de llimona i la canyella. Seguidament tireu-hi a poc a poc i també a foc lent, els rovells d'ou sense deixar de remenar. Quan la pasta es desprengui del pot o cassó la podeu posar en un plat perquè es refredi.

Un cop ben freda feu boletes, peseu-les primer per sucre gra i després enfarineu-les amb sucre llustre.





No deixeu de visitar el bloc de pastisseria Bufet de postres, on la Cristina hi ha deixat també la història i els truquets de les autores d'aquesta deliciosa recepta.

Cristina, espero que t'agradin!

Pastís senzill de Sant Valentí



Feia molts anys que no preparava res per Sant Valentí, només feia elaboració per Sant Jordi però, amb els anys m'adono que qualsevol dia o proposta per recordar que s'està enamorat o s'estima és benvinguda.

Us presento aquest senzill pastis amb forma de cor per a celebrar els 83 anys del meu pare i participar en el Memòries d'una cuinera.

Ingredients

125g de sucre
125 g de farina
4 ous
Ratlladura de llimona
Melmelada d'albercoc per decorar
Almívar per pintar l'interior del pastís
Sucre llustre
Pasta de sucre o flors de pasta de sucre per decorar

Elaboració del pa de pessic

Preescalfeu el forn a 180ºC

Prepareu un motlle amb forma de cor amb una cinta de cartró, donant-li forma de cor i grapeu-la.

Poseu a la batedora, els ous el sucre i la ratlladura de llimona. Quan s'hagi muntat afegiu la farina garbellada remeneu amb l'espàtula fent moviments suaus de baix a dalt.

Poseu la massa en un motlle amb forma de cor amb una màniga pastissera. Segons la mida del motlle en podreu omplir més d'un.

Enforneu uns 25 minuts però com sempre vigileu el vostre forn.

Un cop fred, talleu pel mig, pinteu amb l'almívar i la melmelada d'albercoc. Per decorar per a sobre feu servir sucre llustre i flors de pasta de sucre.





Si voleu podeu seguir la pàgina de pastisseria de:

al web o a facebook 

dissabte 11 2012

Croquetes de cansalada viada

L'altre dia quan vaig publicar la recepta de les croquetes amb les verdures de l'escudella, no me'n vaig adonar, fins que m'ho va dir la Sandra, que la nostra cita mensual de la Recepta del 15 anava precisament de croquetes.

Sé que hagués pogut presentar aquelles però, em perdia el joc que tinc cada mes en pensar quina en faré a la cuina. Avui, tot i està cansada després del taller de lioneses del matí, m'he tornat a posar a la cuina per fer i presentar la proposta i, que a més, ens ha agradat molt.

Ingredients per a dues persones
1 tall de cansalada viada
1 porro
Llet, farina i oli d'oliva per preparar la beixamel
Farina de cigrons ecològica
Sal, pebre negre
Oli d'oliva

Elaboració

Partiu el porro i coeu-lo al vapor. Reserveu.
Salpebreu i talleu molt petita la cansalada viada sense la corna.

Poseu un rajolinet d'oli d'oliva en una paella i fregiu la cansalada, quan ja estigui cuita tireu-hi la verdura que heu reservat i feu un tomba i tomba.

Prepareu la salsa beixamel espessa segons el vostre costum però, com veureu, en aquest cas he substituït la mantega per oli d'oliva.

Quan la tingueu a punt afegiu el trinxat de porro i cansalada. Poseu la massa en una safata perquè es refredi i un cop freda, feu les boles i passeu-les primer per ou batut i farina de cigrons. Fregiu-les amb oli d'oliva i serviu-les calentes.

diumenge 05 2012

Croquetes de les verdures de l'escudella

Vaig fer escudella vegetal i amb les verdures i la patata, avui he preparat unes delicioses croquetes.
Un plat senzill que queda enriquit amb l'ou i el formatge.


Ingredients

Verdures de l'escudella (pastanaga, ceba, carbassó, porro, mongeta tendra, col...)
Llet i farina i una mica de mantega o oli d'oliva per fer una salsa beixamel.
Formatge ratllat del que us agradi (jo ho he fet amb parmesà)
Oli verge d'oliva
Sal

Elaboració

Talleu al vostre gust les verdures
Prepareu la salsa beixamel segons costum o mireu la meva aquí . L'he fet una mica espessa
Afegiu les verdures a la salsa i deixeu refredar fins que us quedi ben pressa.
Deixateu en un plat un ou i poseu farina de galeta en un altre.
Agafeu amb una cullera massa i passeu-la primer per l'ou i després per la farina de galeta.
Poseu l'oli d'oliva en una paella i quan estigui calent enrossiu les croquetes.

__________________________

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...