divendres 27 2012

Menjo el que em donen


Durant uns dies o setmanes estaré obligatòriament lluny de la meva cuina. Bua!

Ara, no penseu que no faré res, perquè quan em baixi el dolor, encara que sigui asseguda a la taula penso fer pràctiques amb fondant i de pas passejaré amb tranquil·litat per totes les vostres obres. Feu-ho bé que no perdré detall!

 Marina, a la propera convocatòria d'Enfogona't hi seré, ja me n'empescaré alguna. Aquesta com pots veure va ser impossible.

Una abraçada a tothom!

dimecres 18 2012

Passos per coure cigrons



Avui us penjo aquest apunt que tinc publicat des de fa temps a Club de cuines però, que crec que aquí també pot agradar. La veritat és que moltes vegades per manca de temps, cuino amb un pot de cigrons del super, però he de reconèixer que cuits a casa són una delicia.

Poseu els cigrons a remullar amb aigua de 6 a 8 hores abans (els podeu posar la nit abans de coure'ls). L'aigua els ha de ben cobrir (heu de tenir amb compte que s'aniran hidratant i augmentaran de tampany).

Abans de coure'ls, heu de llençar l'aigua del remull i posar-ne de nova.




Cobriu bé els cigrons amb l'aigua neta quan els tingueu a l'olla per coure i tireu-hi la fulla de llorer i el gra d'all pelat. Poseu-los al foc i, quan arrenquin a bullir, abaixeu la intensitat de la flama i coeu-los a foc suau (però que no parin de bullir). Si necessiteu afegir aigua durant la cocció, l'heu d'afegir calenta, mai freda perquè es trencaria el bull i us quedarien durs.

Si ho feu amb una olla normal triguen a coures entre hora i mitja i dues si en feu un kg (a mi, m’han trigat gairebé una).  Amb l’olla a pressió, cal que seguiu les instruccions del receptari de l’olla però crec que amb 25-30 minuts estan cuits.

La sal l'afegiu cinc minuts abans de treure l'olla del foc.

Els cigrons els podeu fer servir tant per primers plats com per acompanyar amanides o fer tapes o tastets.

divendres 13 2012

Arròs bullit i cigrons amb mandongulilles de sípia i llagostins


No és el primer cop que presento un plat de llegum i arròs perquè fan una exel·lent combinació tant de gust, com nutricionalment. 
El plat d'avui, l'he pensat expressament per a  participar un cop més a l'engrescadora cita del 15, proposta  que promouen els blocs de Xocolata Desfeta i Els fogons de la bordeta.
El plat d'avui és ben senzill i molt apropiat pels que anem atrafegats per la feina i hem de preparar alguns aliments la nit abans.

Ingredients per a dues persones
1sípia mitjana
4 llagostins
Molla d'una llesca de pa
1 pot gran de cigrons cuit
2 grans d'all
1 ou
Arròs (1 grapat per persona)
Farina per fregir les mandonguilles
Oli d'oliva, sal i pebre negre

Elaboració

Netegeu i talleu la sípia a daus i talleu ben petit un gra d'all. Reserveu.

Poseu a bullir l'arròs amb aigua, sal i un gra d'all. Un cop cuit reserveu.

Poseu oli d'oliva en una paella i coeu la sípia i els llagostins. Un cop cuits trinxeu i barregeu amb l'ou, molla de pa i  l'all trinxat. Feu-ne mandonguilles. 

Fregiu amb oli d'oliva les mandonguilles i reserveu.

Renteu i escorreu els cigrons cuits i passeu-los per la paella amb el mateix oli d'oliva o amb el de fregir els llagostins.

Per muntar el plat poseu primer una capa d'arròs i una de cigrons a sobre. Serviu acompanyat amb les mandonguilles i un tomàquet partit pel mig. Amaniu amb oli d'oliva verge o amb la vostra salsa preferida.


diumenge 01 2012

Bacallà exprés



Com ja vaig explicar en un altre apunt, miro de donar una mica més d'utilitat a la meva olla a pressió i vaig veient que em dóna molts bons resultats. Els dissabtes al matí necessito fer dinars ràpids i per això ahir vaig fer-hi aquest plat que va quedar molt bó. Com veureu tampoc he fet gaires fotografies perquè ja teníem una gana!
Ingredients:

3 talls de bacallà dessalats
1 tomàquet madur mitjà
1 porro
3 patates mitjanes
1/2 ceba de Figueres
1 pastanaga mitjana
Sal  i pebre negre
Oli verge d'oliva
1 taceta de llet

Elaboració

Enfarineu els talls de bacallà
Peleu i talleu pel mig les patates
Poseu un raig d'oli d'oliva dins de l'olla exprés quan estigui ben calent marqueu-hi el bacallà tomba i tomba. Retireu i reserveu-lo.

Poseu les verdures netes i tallades al vostre gust  i les patates a l'olla junt amb l'oli que hi teniu. Tapeu l'olla i deixeu-la fer durant 10 minuts (després que comenci a treure vapor, clar).

Tanqueu el foc, desvaporeu seguint les intruccions del fabricant de la vostra olla a pressió

Ara amb l'olla sense tapa acabeu la cocció amb el bacallà que heu reservat .
Prepareu una maionesa amb llet, oli i sal
Poseu les patates, les verdures i el bacallà en una safata de forn. Pinteu amb la maionesa de llet i gratineu al vostre gust.
Serviu calent
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...