diumenge

Macarrons amb carn picada


Ja estem a final de mes! El Memòries d'una cuinera ja empenta setembre per donar la benvinguda a l'octubre. Gràcies noies per mantenir-nos al peu del canó cada mes.

Aquest cop la proposta són els "macarrons". Tot i que feia poc havia publicat uns macarrons amb tomàquet avui no he volgut faltar a la cita. 
He optat pel clàssics, per aquells que porten la flaire dels bons records.

Ingredients per a dues persones
1/2kg de macarrons
4 tomàquets madurs
1 ceba de figueres
1/4 de kg de carn picada de porc
Oli d'oliva
Sal
Formatge ratllat
Elaboració
Peleu i talleu la ceba fina. Poseu oli d'oliva en una paella al foc i tireu la ceba. Deixeu-la coure a foc lent vigilant que no es torni rossa, afegiu la carn a la paella amb la ceba. Mentrestant remeneu la ceba l'aneu aixafant amb una forquilla perquè deixi anar tot el seu suc. Tot a foc lent i quan ho veieu cuit afegiu els tomàquets ratllats i deixeu sofregir al vostre gust.
Poseu aigua, un polsim de sal i un rajoli d'oli en una olla al foc. Quan comenci a bullir tireu la pasta de macarrons seguint els consells del fabricant. Un cop bullits escorreu i barregeu amb el sofregit.
Serviu calents amb formatge ratllar per a sobre i si preferiu gratineu al forn

Bescuit de farina d'arròs banyat amb xocolata negra

Aquí la meva aportació mensual a la Recepta del 15, que enguany va de xocolata!!!!


Ingredients pel bescuit
4 ous ecològics o de codi 1
1 iogurt natural
1 polsim de ratlladura de llimona
240gr de sucre morè
120gr d'oli d'oliva suau
300gr de farina d'arròs ecològica
1 sobre d'impulsor
1 pot de melmelada d'albercoc

Ingredients per fer el bany de xocolata
180gr de nata de muntar
180gr de xocolata al 70%
1 culleradeta de mantega
4 gotes d'extracte de vainilla.
1 pessic de sal

Elaboració del bescuit amb Thermomix
Preescalfeu el forn a 180º
Prepareu el motlle i com sempre, untant-lo amb mantega i farina.
Poseu els ingredients al got de la Thermomix deixant la farina i el llevat pel final (que haureu barrejat abans).
Programeu 20 segons a velocitat 5
Aboqueu la massa a la safata que teniu preparada i enforneu una mitja hora però com sempre vigileu el forn i feu la prova de d'escuradents.

Elaboració del bescuit a la manera tradicional
 En un bol barregeu els ingredients a mà i quan tireu la farina i el llevat feu a poc a poc i remaneu en moviments suaus i de baix a dalt. En aquest cas, a mi, m'agrada garvellar la farina per tal de que espongi més.
Deixeu refredar.
Mentrestant es refreda prepareu la xocolata. En un pot al foc porteu a ebullició la nata, les gotes de vainilla i el pessic de sal. Quan arrenqui el bull tireu-la al bol que hi teniu la xocolata i la mantega i remeneu fins que us quedi fina.
Partiu per la meitat el bescuit i farcint-lo de melmelada. Feu les porcions quadrades, decoreu el plat i banyeu el bescuit amb la xocolata.

Amanida de Manicottis farcits amb carn de pollastre, acompanyada de gelatina de cervesa.

Ja fa dies que vaig enviar la recepta però no havia tingut temps de publicar-la. La vaig preparar per a participar al concurs que ha organitzat la Revista Cuina per a blocaires i que porta com a condició elaborar un plat amb cervesa.
En aquest plat hi està present tant al farcit com en la decoració. Espero que us agradi.


Ingredients per a quatre persones:
1 paquet de Manicottis
4 tomàquets madurs mitjans
Un grapat de pebrots verds picants
Pel farcit:
2 pits grans de pollastre ecològic
2 botifarres crues
1 porro
1 ceba de figueres
1 tomàquet gros madur
1 fulla de llorer
1 ou dur
1/4 de got de cervesa sense alcohol
Sal i pebre negre
Oli d'oliva verge

Per a la gelatina de cervesa
1 cervesa sense alcohol
1 sobre d'Agar Agar

Elaboració
Renteu i salpebreu els pits de pollastre. Rostiu-los a foc lent i a l'estil tradicional amb oli d'oliva, la ceba, el porro i les botifarres crues.
Quan ho tingueu ben daurat, afegiu el tomàquet ratllat i la fulla de llorer. Quan gairebé s'enganxi , afegiu la cervesa i remeneu amb cullera de fusta. Deixeu coure fins que s'evapori.
Seguidament incorporeu l'ou dur i trinxeu-ho tot a la picadora deixant la massa a la consistència que us agradi.

Per preparar la gelatina
Aboqueu en un pot la cervesa i el sobre d'Agar-Agar. Deixeu bullir dos minuts i passeu-la  en un plat  per tal que quan solidifiqui la pugueu tallar a daus.
Bulliu els Manicottis amb aigua i sal durant el temps que us recomana el fabricant de la pasta. Un cop cuits refredeu-los amb aigua freda.
Talleu a daus el tomàquet d'amanir i poseu-lo al plat de servir.
Farciu la pasta amb la massa i col·loqueu-la damunt del tomàquet . Decoreu amb els pebrots verds picants, el pebre,  l'oli d'oliva verge i els daus de gelatina de cervesa.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...