dijous

Pomes escalivades senzilles



Fa dies que Delicies del Rebost i Starbase ens recorden per facebook que s'acosta el dia 30 de novembre, la cita virtual solidaria que els blocaires fem cap a la Fundació Banc d'Aliments que inicià ja fa dies la campanya pel Gran Recapte d'Aliment durant els dies 30 de novembre i 1 de desembre.

Enguany participo amb unes postres ben senzilles però molt saludables.

Pomes escalivades
4 pomes
Mel

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Renteu les pomes i amb l'ajuda d'un ganivet o estri exprés per aquest ús traieu els cor amb les granes.
Poseu-les en una safata del forn i coeu fins que estiguin toves.
Abans de servir tireu un rajolinet de mel per a sobre.
*Per aprofitar el forn hi he introduït una safata amb una albergínia i un pebrot i també se m'ha cuit una escalivadeta i no patiu perquè nos'han creuat els gustos.


dimarts

Magdalenes de taronja a la tassa



Aquest mes el Memòries d'una cuinera (aquesta exel·lent inicitativa mensual) ha escollit un dels meus temes preferits: les Magdalenes. 

Són una elaboració molt agraïda de combinar, d'emportar per esmorzar, per berenar... Amb la seva fórmula hi pots fer moltes variacions.

Avui us presento aquesta modalitat a la tassa, ara que s'ha posat de moda fer-ho amb motlles de silicona m'ha agradat portar la contraria i us les presento amb aquests de ceràmica i per donar-hi més contrast les he preparat amb el robot de cuina Thermomix i la fórmula del llibre seu Repostería i pastelería. Ja sabeu que si voleu les podeu preparar manualment, us deixo aquí un enllaç que explica com fer els passos.

Ingredients
1/2 taronja (suc i pell)
4 ous petits
200g de sucre
200g d'oli d'oliva suau
220g de farina
1 polsim de sal
1 sobre d'impulsor
Elaboració
Preescalfeu el forn a 250ºC
1. Unteu amb mantega els motlles i empolvoreu-los de farina
2. En el got del robot poseu la mitja taronja ben neta, els ous i el sucre programeu 3 minuts a 37ºC i velocitat 5
3. Programeu 3 minuts més a velocitat 5 sense temperatura.
4. Incorporeu l'oli programeu 15 segons a velocitat 5.
6. Afegiu la farina on ja hi haureu incorporat el llevat i la sal. Programeu 8 segons a velocitat 6.
7. Amb l'ajuda d'una màniga pastissera ompliu les tasses fins 3/4 i enforneu durant 25 minuts, el temps depèn del vostre forn. Feu la prova de d'escuradents abans de treure-les del forn.
Surten aproximadament 25 unitat però segons la mida del motlle que trieu. També si us agrada la taronja més trinxada podeu fer-ho al principi en el got ella sola durant uns segons a velocitat 5-10 (tal com jo he fet). Ho deixo al vostre gust.

diumenge

Galetes decorades amb xocolata



Avui us he preparat una d'aquestes receptes temptadores del llibre de rebosteria i pastisseria de la Thermomix. Ho faig amb tota la picardia del món a veure si us engresco i  ens encarregueu una demostració a casa vostra i podem compartir uns bona estona amb aquest magnífic robot de cuina que es capaç de sorprendre'm més cada dia.
Ara venen festes i crec que més d'un ha pensat en fer-se un regal o regalar-lo i he pensat: perquè no puc ser jo qui els ajudi a decidir? Hi ha una oferta immillorable, em coneixeu i sabeu que no diria una cosa per una altra.

Ingredients
120g de sucre llustre
400g de farina
240g de mantega pomada
1 ou
Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
1.  Con que no tenia sucre glaç el primer que he fet ha estat triturar-lo a velocitat 5-10 durant uns segons (fins que veieu que surt pols pel broc del tap).
2.  Poseu tots els ingredients al got del robot i programeu 20 segons a velocitat 5.
3.  Guardeu la massa embolicada en film transparent a la nevera durant 15 minuts.
4. Estireu la massa amb un corró i talleu les galetes amb el talla pastes que més us agradi.
5. Poseu al forn durrant 10-12 minuts ja sabeu que cada forn és un mont.
Per a la cobertura he fet servir xocolata 70% temperada i per decorar diverses llaminadures.

Espero que us agradin



dimarts

Torró de praliné d’avellana amb Peta-Zetas


Avui us recomano que no deixeu de visitar el bloc de pastisseria lalionesa, perquè si heu pensat sorprendre a familiars i amics aquestes festes, allà hi trobareu una excel·lent proposta.

Espero que us agradi

dissabte

Conserves dolces i salades



Condensar-vos en un apunt, el taller que ens va preparar dijous la Marina del bloc Tapet de Tapes, a taller de postres  no li faria justícia. Un taller molt professional i sobretot molt didàctic on es va poder participar en la elaboració. 
Triar entre la varietat que ens va presentar, em costa però, jo que sóc llaminera, em quedo sobretot amb la de carbassa i la de carbassó. A casa els va encantar la de pastanaga amb el seu toc d'all que el van anar untant amb la coca que faig fer amb la Thermomix.

A fecebook ja hi vaig penjar les fotos "in situ" perquè no em podia esperar a ensenyar-vos les seves propostes. Algunes de les assistents recordàvem com les àvies o les mares les feien a casa. Va passejar-nos per la historia i els seus origens fins a l'esterilització.
Unes hores molt ben aprofitades, que més d'una ja ha provat de fer.

Us he penjat la de carbassa perquè aneu fent boca. La recepta es propietat de la autora, quan jo faci la meva ja us l'explicaré amb el seu permís.

Crema de pèsols senzilla




Si hagués estat justa, el títol d'aquest plat hauria d'haver estat: a veure que ha quedat a la nevera?
A la nevera hi havia poca cosa verda, ni un tomàquet que ja és dir, però al congelador hi vaig trobar mitja bossa de pèsols preciosa!
Per la seva senzilla elaboració, sense fregits ni sofregits l'incloc a al meu apartat de cuina delicada dedicat a totes aquelles persones que per un motiu o un altre han de cuinar sense gaires elaboracions.



Ingredients per a dues persones
200g de pèsols ecològics
25g d'oli d'oliva
1/4 de ceba de figueres grossa
1/4 de litre de llet semidesnatada ecològica
1/4 de litre d'aigua mineral
Unes quantes ametlles filades
Nou moscada
Sal i pebre al gust
Elaboració

Talleu fina la ceba i poseu-la en una paella amb una mica d'oli d'oliva a foc. No la torreu, deixau-la estobar
1. Poseu la ceba partida en dos trossos al got de la Thermomix i trinxeu durant 3 segons a velocitat 5
2. Afegiu l'oli d'oliva i programeu 5 minuts a temperatura varoma velocitat 1
3. Afegiu els pèsols congelats i la mitat de la llet . Programeu durant 10 minuts temperatura varoma velocitat 1
4. Afegiu la resta de la llet, la sal, el polsim de nou moscada i programeu durant 10 minuts a temperatura varoma i a velocitat 1.
En acabar deixeu baixar una mica la temperatura i tritureu durant uns segons a velocitat 5-10 per aconseguir la textura al vostre gust.
Abans de servir tireu un rajoli d'oli d'oliva i unes quantes ametlles filades.

Elaboració sense robot de cuina 
 


Talleu la ceba fina i poseu un raig d'oli en una paella al foc. No sofregiu la ceba, deixeu-la estovar a foc lent, durant uns cinc minuts.
Poseu un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull afegiu els pèsols i la ceba amb el seu oli (no hi poseu gaire aigua d'entrada, val més que n'hi afegiu si us fa falta).
Deixeu bullir tot plegat molt lentament. Quan falti poc per retirar-lo del foc afegiu la llet, la nou moscada, la sal i un rajolinet d'oli d'oliva.

En acabar tritureu al vostre gust. Serviu calent amb un polsim d'ametlla laminada a cada plat.

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...