dijous 28 2013

Coca de ceba morada amb farina d'espelta




Aquesta coca feia molt temps que la portava al cap, en concret, des de que vaig veure la sopa de ceba morada que ens va preparar la Marina de tapa't de tapes.

Ingredients

Per preparar la ceba
1 ceba morada ben grossa
1 bon raig d'oli verge d'oliva
1 rajolí de vinagre de poma
sal i pebre negre
Per preparar la coca
400g de farina d'espelta
200g d'aigua mineral
1 sobre de llevat de pa deshidratat
50g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal marina
Pel farciment i l'acabat
Tires de pebrot vermell escalivat o confitat de pot
Olives negres
Formatge ratllat

Elaboració de la ceba
Talleu a rodanxes fines la ceba
Poseu un bon raig d'oli d'oliva en una paella i fregiu la ceba a poc a poc. Quan veieu que comença a estar cuita hi afegiu el rajolí de vinagre i la sal i continueu coent.

Elaboració de la massa de pa
Preeescalfeu el forn a 225ºC
1. Poseu l'aigua i l'oli al got del robot thermomix. Programeu 30 segons, 37º i velocitat 1
2. Afegiu el llevat deshidratat a la farina i també la sal. Programeu 1 minut amb got tancat i velocitat espiga.
3. Traieu la massa. Feu una bola i col·loqueu-la en un bol tapat amb film (perquè llevi sense que li toqui l'aire). Deixeu-la mitjà hora o una mica més fins que veieu que ha doblat el seu volum.
4. Poseu paper de forn o silpat en una safata i esteneu la massa amb la mà o amb l'ajuda d'un corró.
5. Farciu-la amb la ceba, el pebrot i les olives.
Com veureu  he fet una coca gran, la meitat amb formatge i la meitat sense, però si vosaltres voleu podeu fer-ne dues de mitjanes.

*Els ingredients d'aquesta elaboració són ecològics

Per fer-la a mà. seguiu els mateixos passos.

Espero que us agradi!



diumenge 24 2013

Magdalenes de carbassa amb canyella sense sucre



Ingredients per a 12 magdalenes
200g de carbassa bullida i escorreguda
3 cullerades de xarop d'atzavara
100g de farina d'ametlla
50g de farina de blat
2 ous
1 sobre d'impulsor
1 pessic de sal
1 polsim de canyella en pols
Motlles de magdalenes

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Peleu i traieu les llavors de la carbassa. Bulliu amb aigua, deixeu refredar i reserveu
Separeu les gemes i  les clares dels ous.

Aixafeu amb un forquilla
la carbassa fins a fer-ne una pasta.
Remeneu els rovells d'ou i les dues cullerades de xarop

En un bol barregeu la farina d’ametlla , la farina de blat, la carbassa triturada, els revells d’ou amb el xarop i remeneu.
 
Poseu el pessic de sal a les clares i munteu-les a punt de neu. 

Afegiu una mica de clares a la mescla. Quan ho tingueu barrejat incorporeu  a poc a poc i amb suavitat les clares muntades.

Amb l'ajuda d'una cullera ompliu els motlles de les magdalenes fins als 3/4 (2 cullerades per motlle).

Deixeu-los reposar durant mitja hora a la nevera. 

Poseu al forn durant uns 20 minuts però, com ja sabeu vigileu el vostre forn i feu la prova de l'escuradents.

Quan les torni a fer hi afegiré una mica de fruita seca. Crec que li anirà molt bé.

*Aquesta elaboració ha estat feta amb productes ecològics





dijous 21 2013

Magdalenes d'espelta




Avui presento una nova elaboració de les meves estimades magdalenes. Estan fetes amb farina d'espelta, oli d'oliva verge, sucre morè i llet de civada.

Ingredients per a 12 magdalenes (mida estàndard)
1 ou i mig
4 i mitja cullerades rases de sucre morè
2 cullerades i mitja de llet de civada
6 cullerades d'oli d'oliva
7 cullerades rases de farina d'espelta
1 culleradeta i mitja d'impulsor
Pell de mitja llimona
1 polsim de sal opcional
Motlles de paper

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
1. Feu sucre llustre durant 20 segons velocitat 5-10.
2. Peleu sense part blanca mitja llimona i afegiu al sucre. Trinxeu durant 20 segons velocitat 5-10.
3. Afegiu l'ou i programeu 2 minuts a 37º i velocitat 5.
4. Afegiu la llet de civada i l'oli. Programeu durant 10 segons i velocitat 5.
5. Barregeu la farina i l'impulsor i l'incorporeu al bol amb els altres ingredients durant 10 segons a velocitat 3.
6. Acabeu de barrejar la farina amb una espàtula i amb moviments suaus de dalt a baix perquè no se abaixi.
7. Poseu una mida aproximada de dues cullerades soperes a cada motllo de magdalenes. Recordeu omplir fins als tres quarts de la seva capacitat.
8. Poseu-les durant mitja hora a la nevera
9. Enforneu a 180ºC durant 15-20 minuts depenent del vostre forn. Com sempre feu la prova de l'escuradents.
 
Si ho feu a la manera tradicional seguiu les mateixes instruccions només us cal remenar-ho a mà. Podeu fer sucre llustre amb el molinet de cafè i podeu ratllar la pell de llimona amb el ratllador.


L'elaboració ha estat feta amb aliments ecològics




divendres 15 2013

Arròs caldós



Avui un arròs caldós d'aquells que s'hi suca pa!

Ingredients
2 tomàquets ecològics madurs grans
1 ceba grossa eco
1/2 porro eco
6 escamarlans
1 calamars petit
1 pebrot vermell eco
6 brots de bròquil escaldat eco
1 got de brou de peix
Oli d'oliva verge
Sal i pebre
Arròs ecològic

Elaboració
Feu bullir el brou en un bol.
Escalfeu aigua i manteniu-la calenta.
Poseu un raig d'oli en una cassola i poseu-hi els escamarlans i el calamar. Deixeu-los coure una mica i reserveu
Peleu i talleu a daus petits el pebrot, el porro i la ceba i afegiu aquestes verdures a la cassola. Quan s'hagin sofregit una mica, escaldeu els tomàquets, peleu-los i els hi afegiu també. Sofregiu.
Un cop tingueu el sofregit fet afegiu l'arròs (la mida d'una tassa de cafè per persona), feu unes voltes amb la cullera i afegiu el brou i l'aigua ben calent (el doble que d'arròs per persona i una mica més perquè quedi caldós).
Cinc minuts abans de retirar-lo del foc afegiu els escamarlans, el calamar i els brots de bròquil. Rectifiqueu de sal i pebre
Vint minuts amb la cassola amb tapa posada, jo l'he deixat més estona perquè el volia una mica més tou. Us ho deixo al vostre gust


dijous 14 2013

Coca de verdures amb farina d'espelta



Ahir vaig preparar aquesta coca amb farina d'espelta i oli d'oliva, ho dic perquè normalment la solc fer també amb mantega. Tampoc porta llevat.
Com veureu és una massa compacta però de molt bon gust i al ser prima és cruixent (és molt semblant a la pasta flora).

La coca l'he preparat amb el robot de cuina però si voleu podeu fer-ho a mà
És una coca ideal per escurar la nevera! Un bon aprofitament.

Ingredients
100g d'oli d'oliva verge
300g de farina d'espelta ecològica
100g d'aigua mineral
2 culleradetes de llet de vaca o d'ametlles ecològica (si us cal)
1 pessic de sal marina
Un grapat d'olives negres ecològiques
Verdures que tingueu a la nevera (al vostre gust)

Elaboració
1. Preescalfeu el forn a 200ºC
2. Talleu les verdures que vulgueu a trossets petits (pebrot vermell, ceba, porro, bròquil, pèsols...)
3. Poseu al got del robot thermomix l'oli i l'aigua i programeu durant 35 segons a 37º i velocitat 2
4. Incorporeu la farina i la sal. Barregeu durant 20 segons a velocitat 6
5. Retireu la massa del got, amasseu i afineu una mica. En aquest punt i depenent de la consistència que hi veieu afegiu una o dues cullerades de llet.
6. Estireu la massa amb un corró i dins de dos papers de forn. Si us costa la deixeu reposar una mica i torneu a provar.
7. Esteneu-la sobre una safata de forn.
8. Col·loqueu les verdures i les olives a sobre la massa i pinteu-les amb oli d'oliva i julivert picat
9. Enforneu fins que la veieu cuita (els costats es veuen torradets) de vint minuts a mitja hora aproximadament l'he deixat jo perquè m'agrada torrada, vosaltres deixeu al vostre gust i ja sabeu depenent del vostre forn.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...