diumenge

Mona de pasqua salada




Quan vaig fer per primer cop aquesta recepta inspirada per Karlos Arguiñano (us deixo el seu vídeo aquí perquè ell l'ha fet amb all i ha d'estar genial), ja vaig veure que tenia per a mi moltes possibilitats i ja hi he fet diverses adaptacions.

L'altre dia vaig presentar-vos el pa de verdures i pernil i avui us presento aquesta deliciosa i atípica Mona de pasqua que ha captivat els comensals.

Ingredients
1 carbassó gros
1 porro gros
2 pebrots vermells escalivats
2 albergínies escalivades
Una barreja d'enciams
3 ous de gallina criades a pagès
250g de farina
100g d'oli d'oliva verge
1/2 got d'aigua
1 sobre d'impulsor
2 talls de pernil salat
250-300g de formatge cremós tipus Philadelphia o similar
1ou d'oca dur (criada a pagès)
Sèsam torrat
Sal al vostre gust

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Unteu amb mantega i enfarineu un motlle rodó.
Talleu a quadrets el carbassó i a rodanxes el porro. Coeu amb oli d'oliva en una paella. Reserveu
En un bol deixateu els ous, afegiu l'aigua, l'oli i la sal, seguidament la farina i l'impulsor barrejat i passat per un sedàs. Remeneu i afegiu el carbassó i el porro, col·loqueu la massa al motlle i enforneu durant 30 minuts segons el vostre forn (feu la prova de l'escuradents).
Un cop cuit desemmotlleu i deixeu refredar.
Un cop fred partiu-lo per la meitat i escampeu una capa de formatge i cobriu amb tires de pebrot i albergínia. Poseu la base a sobre i tapeu les vores i la part superior amb una fina capa de formatge. Decoreu amb sèsam torrat per tot el voltant de la Mona.
Talleu una part dels enciams i espolseu-los per a sobre de la mona perquè s'enganxin amb el formatge. Poseu un pilonet al mig i enganxeu-hi l'ou dur d'oca.
Decoreu amb una mica de pebrot vermell i un raig d'oli d'oliva pel damunt. No us oblideu de les plomes de la Mona!
Serviu acompanyat amb escalivada i l'amanida d'enciams que us hagi quedat.
Si voleu que us quedi més alt, feu servir un motlle de 20cm(el meu era més gran)



Aquesta elaboració ha estat feta amb la majoria dels ingredients ecològics o amb productes de proximitat (farina eco, ous d'oca de pagès, sal marina...)

dissabte

Tiramisú amb malta i sense ous




No feia ni menjava Tiramisú perquè no volia cafè i de cop l'altre dia se'm va passar pel cap fer-ho amb aigua de malta. També crec que és ideal per la mainada!

Ingredients:
Malta
Formatge Mascarpone
Sucre de canya
Xocolata en pols
Suc d'una llimona escorreguda i colada
Gotes de rom (opcional)
Safata petita de vidre (o altre)

Per fer l'aigua de malta:
1. Tritureu més la malta a la Thermomix (si cal), perquè us quedi més fina (la meva era poc picada). Deixeu-la a la textura del cafè.
2. Poseu l'aigua en un pot al foc, quan comenci a bullir afegiu la malta i coleu amb un sedàs de roba. Deixeu refredar i reserveu. O, per fer-ho encara més senzil podeu comprar-la soluble i només us caldrà dissoldre-la a l'aigua freda sense cap problema.
3. Poseu el suc de llimona i el sucre en el bol del robot de cuina. Programeu 30 segons a velocitat 4.
4. Afegiu el mascarpone, la llet i les gotes de rom. Programeu durant 1 minut a velocitat 4.
5. Poseu la malta en un plat fons. Suqueu els melindros i escorreu una mica abans de col·locar-los al fons d'una petita safata, tot seguit escampeu-hi una capa de mascarpone i empolvoreu de cacau. Torneu a sucar més melindros i poseu a sobre. Cobriu de nou amb mascarpone. Acabeu amb mascarpone i l'últim polvorejat de cacau feu-lo abans de servir o s'humitejarà.
6. Aquest postra l'heu de deixar reposar a la nevera i queda molt bé d'un dia per l'altre.

Si sou aficionats/des al robot de cuina Thermomix podeu seguir-nos al grup de thermoapassionats a facebook

Espero que us agradi!

dilluns

Sopa de peix senzilla i econòmica




M'encanta fer sopes senzilles

De l'espina i les pells del rapet i d'algunes que la venedora m'hi va afegir, avui he fet una sopeta més que senzilla amb l'ajuda del meu robot de cuina.

Ingredients per a 2 persones
Espines i pell de rap i altres peixos
4 pastanagues
1 porro gros
1 ceba mitjana
1 tomàquet madur mitjà
50g d'oli d'oliva verge
1 culleradeta de sal
1 culleradeta de pebre vermell picant
1 llesca de pa de pagès del dia anterior

Per fer la picada:
4 ametlles i 4 avellanes torrades i 1 gra d'all.

Elaboració
1. Feu bocins la llesca de pa en un plat. Reserveu
2. Prepareu el brou posant 3/4 litre d'aigua, dues pastanagues pelades, 1 polsim de sal i 1/2 porro al bol del robot de cuina i introduïu també el cistell amb el peix a dins. Programeu 15 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1. Coleu el brou i reserveu.
3. Trieu a mà el peix bullit i reserveu.
4. Esbandiu el got i afegiu la ceba torcejada, l'altra meitat del porro, dues pastanagues, el tomàquet, mig pebrot vermell i l'oli d'oliva verge. Trossegeu durant 4 segons a velocitat 5.
5. Obriu la tapa i amb l'espàtula baixeu el que us pugui haver quedat per les parets. Programeu 10 minuts, temperatura Varoma i velocitat 1.
6. Afegiu el brou, el pa esmicolat, els bocins de peix que havíeu triat, el pebre vermell. Programeu durant 12 minuts, temperatura 100ºC i velocitat 1.
7. Quan faltin uns minuts per acabar afegiu la picada. Rectifiqueu de sal si us cal.

Serviu ben calentona!

diumenge

Pop cakes amb oli d'oliva






Què bons els diumenges xocolaters! Feia dies que em rondava aquesta idea pel cap i avui per fi he posat fil a l'agulla.

No sabia si presentar aquesta elaboració a la cita del Memòries d'una cuinera, espai on m'agrada molt participar i compartir i, que per un motiu o un altre m'he perdut dues propostes.

Tot i que aquest mes va de bombons i que la meva elaboració no porta aquest títol, aquest matí he pensat que no deixa de ser un bombó.


Ingredients per unes 20 unitats
2 ous mitjans
100g de sucre morè
100g d'oli d'oliva
110 g de farina
1/2 sobre d'impulsor
Pell de taronja ratllada
Cobertura de xocolata negra
Cobertura de xocolata blanca
1/2 culleradeta de cafè d'extracte de vainilla
Aparell elèctric per fer aquest tipus d'elaboracions

Elaboració
1. Endolleu l'aparell de fer popcakes perquè s'escalfi
2. Poseu la pell de taronja tallada sense gens de part blanca, els ous i el sucre al got del robot de cuina. Programeu cinc minuts a velocitat 5.
3. Afegiu l'oli i programeu 15 segons a velocitat 5.
4. Incorporeu la farina i l'impulsor. Programeu 8 segons velocitat 5.
5. Poseu la massa en una mànega pastissera i ompliu els motlles de la màquina de fer popcakes
6. Deixeu coure durant 13 minuts.
7. Un cop cuits traieu-los i deixeu refredar
8. Cobriu-los amb xocolata negra temperada i decoreu-los amb uns tocs de xocolata blanca
9. Presenteu a sobre de petifús de paper

Si voleu un cop tingueu la xocolata seca, podeu farcir-los una mica per la part de baix amb melmelada.



Aquesta elaboració ha estat feta amb la majoria dels ingredients ecològics: farina d'espelta eco, ous de pagès i xocolata ecològica i de comerç just.

Espero que us agradi!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...