dissabte

Canelons d'aigua de mar, gambes i verdures




Un plat exquisit per a una gran ocasió. Un plat inspirat en el que Carme Ruscalleda ha publicat aquest mes a la Revista Cuina a la que estic subscrita. Si voleu llegir l'original ho podreu fer a la pàgina 29.
Hem substituït els llagostins per gambes, la gelatina de porc per la d'algues i la meva amiga Pilar i jo li hem donat el nostre toc personal. Esperem que us agradi.
Ingredients per a 4 persones
Pels canalons
20 gambes mitjanes salpebrades
300g d'aigua mineral
2,25g d'Agar Agar
1 culleradeta de cafè de sal marina
400g de verdures en el nostre cas: carbassó, pastanaga, mongeta tendra i porro
2 nous de macadamia
Per a la vinagreta perfumada
100g d'oli d'oliva verge
20g de vinagre de xerès
5 de mostassa antiga en gra
10 fulles de julivert picades
5 fulles de menta picada
Per a la maionesa verda
15g de julivert escaldat
15g de menta escaldada
15g d'espinacs frescos
150 d'oli l'oliva verge
1 ou
Sal a gust
Elaboració
Per fer la gelatina: poseu aigua i sal al foc. Abans de que bulli tireu-hi l'Agar-Agar i deixeu bullir dos minuts. Aboqueu en una safata i deixeu refredar. Un cop fred dividiu amb quadrats de 8x8.
Talleu la verdura a dauets i escaldeu-la amb aigua salada durant 1 minut. Esteneu-les perquè es refredin ràpid. Reserveu.
Escaldeu aproximadament 12 gambes amb aigua i sal durant 40 segons. Un cop fredes peleu-les i feu-ne bocins.
Fregiu tomba i tomba en una pella i amb oli d'oliva la resta de gambes. Un cop fredes peleu-les, reserveu-ne dues per decorar cada plat  i les altres talleu-les també a bocins. Reserveu.
Prepareu la vinagreta: barregeu tots els ingredients i trinxeu-los amb el turmix. Reserveu.
Per a la maionesa verda: barregeu tots els ingredients, afegiu un ou i munteu amb el turmix. Reserveu a la nevera.
Barregeu els trossos de gambes (les bullides i les fregides) amb les verdures amb la vinagreta i el suc de la paella on les heu cuit i el que deixen anar els caps de les gambes si els premeu.
Poseu una cullerada de la mescla a sobre cada caneló de gelatina i enrotlleu. Us recomano emplateu directament. 
A sobre de cada canaló ratlleu-hi una mica de nou de macadàmia.
Decoreu al vostre gust i amb l'ajuda d'un biberó feu uns punts de maionesa pel voltant del plat.


dijous

Amanida de tomàquet i cigrons




Ingredients
1 pot de 250g de cigrons cuits
4 tomàquets d'amanir mitjans
2 cullerades de sèsam torrat
1 llimona escorreguda
Un polsim de sal
1 gra d'all (opcional)
50g d'oli d'oliva verge

Elaboració
Tireu al bol de la Thermomix el sèsam i l'all (en el cas que n'hi vulgueu) feu-lo pols durant uns segons a velocitat 5-10.
Afegiu la resta dels ingredients i programeu 1 minut a velocitat 5-10.
Retireu el puré del bol.
Traieu la tapa dels tomàquets i buideu-los una mica per poder farcir-los amb el puré de cigrons.
Decoreu-los amb la tapa i un rajolí d'oli per a sobre abans de servir.

És una altra manera de presentar l'hummus. Aquesta amanida senzilla és nutritiva i molt bona per menjar fresqueta ara a l'estiu



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...