dimecres

Caldet de verdures amb pollastre de pagès

Ingredients per a dues persones
4-5 brots de bròquil
4-5 fulles verdes d'escarola (una manera d'aprofitar totes les fulles)
2 ales de pollastre de pagès
1 pastanaga
1 moniato mitjà
2 patates petites
1 trosset de porro
Sal

Ingredients pels bunyols del bullit de l'olla
L'escarola, el bròquil i el pollastre bullit
Pa sec ratllat a casa
Un grapat de panses de Corint (opcional)
1 ou de gallines criades en  llibertat
Oli d'oliva
Una mica de farina de blat o espelta

Elaboració
Talleu a daus petits la pastanaga, les patates, el porro i el moniato. Si preferiu podeu programar uns segons velocitat 5-7 la Thermomix.
Introduïu la cistella i ompliu el bol d'aigua fins la mida de mitja cistella, col·loqueu-hi les fulles d'escarola, les ales de pollastre i els brots de bròquil.
Tapeu i programeu 100ºC, 30 minuts, velocitat cullera i gir a l'esquerra. Quan acabi afegiu sal al vostre gust i programeu deu minuts més.
Quan ho tingueu cuit, traieu de la cistella les verdures i el pollastre. Desosseu les ales i deixeu refredar una mica. Afegiu l'ou i el pa ratllat que us admeti per tal que us quedi una massa suau per fer bunyols. Aquesta massa hi podeu afegir l'ingredient o espècia que més us agradi (formatge ratllat, pebre negre, panses...)
Poseu una mica de farina, sal i aigua en un plat i feu una espècie de tempura. Feu boles planes  de massa amb la mà, passeu-les per la tempura i fregiu amb oli d'oliva. Escorreu sobre papaer absorbent.


 
 


 


dilluns

Flam d'ou amb vainilla




Per fi vaig amb temps de sobre per la cita anual del Memòries d'una cuinera que tant m'agrada participar. De pas, aprofito l'entrada per compartir amb la colla de thermoapassionats de Facebook, que aquest cop també tenim un repte.

Ingredients per 6 unitats
500g de llet
4 ous de gallines en llibertat
100g de sucre
1/4 de culleradeta d'extracte de vainilla
Sucre per a caramel·litzar els motlles
700g d'aigua pel got de la Thermomix

Elaboració
Poseu un cassó al foc amb 4-6 cullerades de sucre per tal de fer el caramel líquid. Un cop fet tireu-ne una mica a cada flamera.
Poseu la llet, el sucre, els ous i la punta de culleradeta de vainilla al bol del robot. Programeu durant 12 segons i a velocitat 3.
Ompliu els motlles i tapeu-los amb paper d'alumini si no tenen tapa pròpia. Poseu a sobre paper absorbent perquè us reculli l'aigua del vapor.
Poseu les flameres  dins de la Varoma i tapeu. Programeu 40 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
Sabreu que estan cuits amb la prova de d'escuradents.






dissabte

Bróquil vestit de gala



 
Als bombons els encamisen, als llagostins els hi posen gavardina... Avui us vestiré de gala un exquisit bròquil!
Plat econòmic i deliciós que conté hidrats de carboni, proteïnes, greix vegetal i sal
Espero que us agradi


Un any més participo a la iniciativa del Gran Recapte d’Aliments, a través de “Blocs contra la Fam”.




Ingredients:
1 bròquil
1 ou
Farina
Aigua
Sal
Oli d'oliva

Elaboració
Bulliu o coeu al vapor el bròquil. Escorreu i deixeu refredar bé.
Prepareu una massa amb l'ou, l'aigua i la sal. Passeu-ho els brots per la massa i fregiu-los amb oli calent.
Desgrasseu a sobre papar absorbent. Us pot servir calent o fred i és ideal per carmanyola.

Si voleu més informació:
https://www.facebook.com/blogscontralafam?directed_target_id=0


divendres

Festucs garrapinyats


Deliciosa elaboració preparada per a participar al Memòries d'una cuinera del mes d'octubre. Com tots sabeu, una imatge val més que mil paraules i per això us penjo l'enllaç del vídeo que té el bloc Visc a la cuina perquè seguiu fil per randa els seus passos. Així de bé m'ha sortit a mi després de veure'l.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...