dimarts

Arròs caldós amb menuts de pollastre



Avui plat de cuina delicada: arròs suau elaborat sense sofregit.

Ingredients per a dues persones
2 tassetes d'arròs
2 pastanagues
2 tomàquets madurs petits o un de gros
1 porro
1/2 ceba grossa o 1 petita
Menuts de pollastre de pagès
Sal
Julivert (opcional)
Oli d'oliva verge
Aigua mineral (6 tassetes)

Elaboració
Poseu una cullerada d'oli d'oliva verge a la cassola, afegiu les pastanagues, el porro i la ceba net i tallat al vostre gust i els tomàquets sencers però pelats.
Renteu els menuts i afegiu-los a les verdures amb un polsim de sal. Enceneu el foc i tapeu la cassola i deixeu anar coent a foc lent. Si veieu que es beu el suc afegiu una mica d'aigua o brou de verdures. Continueu coent a foc lent.
Quan estigui melós afegiu l'arròs, l'aigua, la picada de julivert i rectifiqueu de sal al vostre gust. Coeu segons el temps que us indiqui l'envàs.
Serviu calent



dijous

Borregos de Sant Antoni


Primer una mica d'història del Sant, que us enllaço directament a Vikipèdia

Els borregos són senzills i agraïts de fer, també són deliciosos per acompanyar l'esmorzar, el berenar o portar-los a la bossa per si us ve de cop la gana!

Els podeu amassar tranquil·lament a mà o a màquina. Com ja sabeu, jo tinc un "amassador" insubstituïble i únic que es diu Narcís del bloc la lionesa i que aquest any m'ha ajudat en aquesta elaboració, que ja feia molt i molt que portava al cap.

Ingredients

Massa mare
100g de farina força
20  de llevat premsat ( llavat de forner)
Aigua (la que admeti)

Massa borregos

100g de massa mare
16g de llavat premsat ( llavat de forner)
260g de farina fluixa
4gde matafaluga
16g de mantega
53g de sucre
33g de xarop de sucre
1 culleradeta de cafè d'anís
83g d'aigua

1 ou per pintar

Elaboració

 Massa mare

Dissoleu el llevat amb una mica d'aigua i tot seguit amasseu llevat i farina força fins aconseguir una massa consistent. Deixeu llevar aquesta massa fins que  doble del seu volum dins un vol enfarinat i tapat amb un drap humit en un lloc calent i sense aire.

Massa dels borregos

Amasseu tots els ingredient i afegiu la massa mare.
Rectifiqueu d'aigua o farina si la massa és massa tova o massa dura (ha de que quedar una mica més dura que el brioix normal).
Dividiu la massa en quatre parts i les deixeu reposar uns 5 minuts. Tot seguit passeu a fer unes botifarres i poseu-les a la safata del forn.
Marqueu amb el revés d'un ganivet la amplada que voleu que quedin els borregos i deixeu llevar fins que doblin el seu volum.
Abans de posar al forn pinteu amb ou batut.
Forn reposat (pre-escalfat)180 º C 15 minuts (el temps pot variar segons cada forn)

Un cop cuits deixeu-los refredar i si no teniu pressa fins l'endemà. Per fer les porcions podeu fer-ho de dues maneres: trencar-los amb les mans per les marques (així us quedaran més autèntics) o els podeu tallar amb un ganivet de serra. Veureu que ho he fet de les dues maneres per tal que veieu la diferència.
Una vegada partits poseu-los de costat altra vegada a la safata de forn per torrar-los. Els tallats és possible que es coguin per tots dos costats i els esqueixats a mà potser els haureu de tombar per torrar l'altre costat.
Torreu al vostre gust









 


dimecres

Enfilada de pollastre i espinacs




Amb els magnífics i frescos espinacs que vaig comprar a Can Punxatripes i una cuixa de pollastre criat en llibertat, he preparat aquesta suculent enfilada. 

La podeu deixar tal qual o adornar-la amb el que més us agradi, com per exemple: una salsa de pebrot, una salsa d'all i julivert o fins i tot enmig de cada peça posar-hi un trosset de pebrot escalivat, en fi, a la vostra elecció. Si els productes són frescos no calen gaires floritures.

Primer els hi he donat forma d'hamburguesa grossa i després n'he fet els talls. Us asseguro que la foto aquest cop no fa justícia.

Ingredients per a dues persones

1 grapat d'espinacs rentats i escaldats
1 cuixa grossa de pollastre de camp o eco
1 ou de gallines en llibertat o eco
Pa ratllat (si preferiu  el podeu fer casolà amb el robot de cuina i així trieu la mida)
Julivert fresc o sec
1 gra d'all trinxat (opcional)
Oli d'oliva verge

Elaboració

Trèieu la pell i trinxeu al vostre gust la cuixa de pollastre. 

Poseu en un bol i afegiu un ou, sal, pebre, julivert i el grapat de pollastre i barregeu bé.
Unteu-vos les mans en oli d'oliva i feu boles amb la massa i aplaneu com si féssiu hamburgueses (aquest és un truc del cuinerJoan Dalmau que m'agrada molt utilitzar.

Col·loqueu una paella sense oli al foc i quan estigui ben calenta afegiu les hamburgueses. Llavors baixeu el foc i deixeu coure primer a poc a poc perquè es coguin de dins. Al final cop de foc per enrossir si cal.

Com veureu he preparat unes enfilades per fer-ho servir d'entrant. Ho deixo al vostre gust i espero que us agradi. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...