dijous

Hamburguesa casolana al vapor


Resulta molt gratificant experimentar i inventar a la cuina. Altres cops ja he presentat hamburgueses d'espinacs però avui no podia deixar de fer-ne amb la verdura de temporada que tenim ara: la carxofa.

La barreja de patata, poma i ceba l'he après a les classes del cuiner Joan Dalmau i la combinació resulta deliciosa.

Ingredients
120g de carn picada de vedella
1/2 poma
1 patata petita
1/2 ceba
1 gra d'all trinxat (opcional)
1 ou
2 carxofes bullides
Pa ratllat
Una mica de farina de blat o de cigró
Formatge ratllat
Sal, oli d'oliva, pebre blanc, julivert
Elaboració
Talleu ben fi la patata, la ceba i la poma. Poseu oli d'oliva en una paella i afegiu-hi tots aquests ingredients. deixeu coure lentament amb la paella tapada (si voleu podeu aixafar la barreja). Reserveu
Bulliu amb aigua i sal dues carxofes. Reserveu-ne una per muntar el plat i piqueu l'altra.
Poseu la carn picada en un bol, junt amb l'ou , els ingredients fregits i freds, la carxofa picada, les espècies, el julivert i all trinxat sense oblidar una mica de pa ratllat. Un cop ben remenat feu les hamburgueses i passeu-les per farina de blat o cigró.
Poseu una olla de vapor al foc i quan comenci a bullir poseu les hamburgueses a la reixeta. Coeu al vostre gust.
Al treure-les del foc tireu per a sobre formatge ratllat barrejat amb pa ratllat i gratineu al forn.





dilluns

Congelar bròquil i romaní fresc

Bròquil morat

Mireu quin bròquil recent sortit del País de les Meravelles, d'un bosc de follets. Mireu quin color tan espectacular.
Està preparat en branquetes per congelar, paquets de tres a punt per fer-los arrebossats, tot i que els podeu fer servir segons necessitats.
Està  bullit al vapor, deixat refredar i embolicat amb film transparent.
 



 
Romaní  fresc

Traieu les fulles de les branques. Renteu i deixeu escórrer a sobre d'un paper absorbent. Quan estigui sec prepareu paquets amb film transparent.






diumenge

Mandonguilles de pollastre i col de Brussel·les


Acompanyades d'espaguetis. Una proposta per dinar de carmanyola

Ingredients per a tres racions
1 cuixa de pollastre de pagès
1 ceba mitjana
1 tomàquet petit i madur
1 tira de pebrot vermell
1 ou
Molla d'una llesca gran de pa (millor del dia abans)
1 punta de cullereta de cúrcuma
Julivert  trossejat
1 gra d'all picat (opcional)
2 cullerades de ceba caramel·litzada
Oli d'oliva verge
Sal, pebre blanc molt, ametlla en gra
Farina per enfarinar les mandonguilles
Brou suau de verdures o aigua

Per la picada:
1 galeta Maria
4-5 ametlles

Elaboració
Coeu la col de Brussel·les al vapor. Reserveu
Prepareu un sofregit amb oli d'oliva, ceba, pebrot vermell i tomàquet a foc lent.
Trinxeu i salpebreu la cuixa de pollastre al vostre gust. Col·loqueu-la en un bol. Afegiu la ceba caramel·litzada, la molla de pa engrunada, l'all picat, l'ou, la sal i el pebre blanc. Remeneu i  feu les boles de mandonguilles.
Enfarineu-les i coeu-les al vapor durant cinc o deu minuts perquè ja s'acabaran de coure amb el guisat. Afegiu-les al sofregit juntament amb la col de Brussel·les i brou de verdures o aigua. Deixeu estovar una estoneta i als últims cinc minuts afegiu una picadeta d'ametlla i galeta Maria





 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...