diumenge

Pasta de full farcida


Una proposta senzilla, bona i que permet fer-hi moltes combinacions, tan pel que fa el farcit com el dibuix que l'embolcalla. Com veureu avui he jugat amb plantilles en forma de cor, però com us deia, podeu fer-les de la temàtica que més us agradi (aficions dels convidats, esport preferit...)

Ingredients per a dues persones
1 làmina de pasta de full
Escalivada de pebrot i albergínia
4 tomàquets xerri
Encenalls de pernil dolç
Formatge ratllat
1 ou batut per decorar
Plantilla en forma de cor de paper (si preferiu podeu fer un altre tipus de dibuix)

Elaboració
Preescalfeu el forn
Feu el dibuix d'un cor en un paper per fer-lo servir de plantilla. Retalleu i col·loqueu a sobre de la làmina per retallar la pasta. De cada làmina us surten 4 peces.
Pinteu amb AIGUA els voltants dels cors i repartiu el farcit. Col·loqueu un altre cor a sobre i segelleu bé els voltants tot fent una mena de zic-zac amb el mànec d'una cullereta.
Punxeu amb la punta d'un ganivet a sobre per fer la funció de xemeneia.
Pinteu amb ou batut i enforneu a 200ºC durant 20-25 minuts, però recomano abans de treure'ls del forn que l'aixequeu una mica de sota amb la punta d'un ganivet per veure si el veieu cuit, doncs com ja sabeu cada forn és un món.



dilluns

Puré de patates


Porta un toc romàntic l'apunt d'avui, o dos o tres o els que hi vulgueu posar...
Busca la perla que hi ha dins del teu cor.

Ingredients per a dues persones
500g de patates tallades a daus
350g de llet semi descremada
1 culleradeta de sal
15g de mantega
1 pessic de nou moscada
1 ou dur per a decorar

Elaboració
Col·loqueu la papallona sobre les ganivetes de la Thermomix i afegiu les patates, la llet i la sal. Programeu 35 minuts, 95ºC i velocitat 1 i SENSE posar-hi el cubilet de dalt perquè s'evapori millor.
Traieu la papallona i afegiu la mantega i el polsim de nou moscada. Ara col·loqueu el cubilet i programeu 30-35 segons (segons us agradi la textura) a velocitat 3
Serviu i decoreu al gust

Així de senzill, així de divertit pot ser cuinar!



dimarts

Llenties amb verdures i ou dur


Dos cops per setmana és una bona opció per a menjar  llegums i la d'avui conté hidrats de carbó d'absorció lenta, proteïnes (sobretot si van associades amb arròs),  rica en vitamines sobretot les del complex B a excepció de la B12, també és font de minerals com el potassi, calci, ferro entre d'altres.

Ingredients
250g de llenties
1/2 porro
1 ceba
1 carxofa
1 pastanaga
1 tomàquet madur
Oli d'oliva verge
Sal, pebre negre
Tires de pebrot escalivat
1/2 fulla de llorer (opcional)

Elaboració
Renteu i deixeu una estona amb remull les llenties. Talleu les verdures a daus o rodanxes, com preferiu.

Poseu un bon raig d'oli d'oliva verge en una cassola i afegiu la ceba, el porro, la pastanaga i un polsim de sal. Sofregiu una mica i incorporeu el tomàquet madur ratllat. Acabeu de sofregir.

Escorreu les llenties i incorporeu a les verdures i la fulla de llorer. Afegiu 1 litre d'aigua aproximadament (si al coure veieu que en falta en podeu afegir). Salpebreu.

Coeu a foc viu fins que arrenqui el bull i després baixeu a foc moderat durant uns tres quarts d'hora.

Podeu anar provant perquè dependrà de la classe de llenties.

Les tires de pebrot escalivat i l'ou dur tallat pel mig l'incorporeu al final de la cocció.

Com altres llegums les llenties són ideals per als menjar de "carmanyola" per endur a la feina i a més si en feu una bona quantitat les podeu congelar i en tindreu per varies setmanes.

dilluns

Melmelada de taronja


No podia deixar passar l'esplendor de les taronges per fer una de les melmelades més delicioses i que combina tant bé amb altres aliments, tan dolços com salats.

Només cal posar-hi una mica d'imaginació i atrevir-se a provar.

També he de dir que m'agrada fer-me la melmelada a casa perquè hi puc donar el punt que a mi m'agrada de dolçor ja que sempre en faig una petita quantitat i el seu consum ràpid.
Com veureu ho he preparat amb el robot de cuina però podeu fer-ho a mà si preferiu.

Ingredients
500g de taronges
250g de sucre (en el meu cas, si voleu fer conserva són 500g)
1 llimona

Elaboració
Peleu les taronges vigilant que no hi hagi granes ni pell blanca. Partiu-les en 4 parts i introduïu al bol de la Thermomix, junt amb el suc de la llimona i el sucre.
Programeu 10 segons, velocitat 6. Seguidament programeu 28 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.
Traieu el tap mesurador de la màquina i al seu lloc col·loqueu el cistell (us farà de tap i no us esquitxarà però permetrà que surti millor el vapor).
Aboqueu tan puc acabi en un bol o en pot que ho vulgueu guardar.



dimecres

Enrotllat de patata


Feia un mut de temps que tenia ganes de fer aquest plat perquè sempre m'ha semblat molt complert pels ingredients que porta i per les seves propietats. Aquí us deixo el meu com a exemple però cadascú hi pot afegir o treure segons preferències.

Ingredients per a 3 persones
5 patates grans bullides
1 pebrot vermell escalivat
1 albergínia escalivada
100g de pèsols bullits
100g de mongetes tendres bullides
1 grapat d'olives
4 ous durs
4 talls d'anxoves
1 llauna de tonyina (opcional)
2 cullerades de crema de llet o llet
5g de mantega
Salsa maionesa

Elaboració
Prepareu un paper gran de forn per fer-ho servir per enrotllar
Separeu en un plat una mica de pebrot, un ou dur, unes quantes anxoves, olives per a fer-los servir després per a decorar.
Aixafeu les patates afegint la mantega i la crema de llet per deixar -les suaus i modelables.
Esteneu-les a sobre el paper de forn  i comenceu a farcir-lo amb els ingredients (pebrot, albergínia, mongetes, pèsols,  ou dur, tonyina...)
Enrotlleu.

Cobriu de maionesa i decoreu al vostre gust amb els ingredients que heu reservat:  pebrot, olives, anxoves i l'ou dur ratllat o tallat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...