dimecres 21 2010

Cigrons amb pèsols i sèpia


Us presento un altre plat d'aquests que preparo quan escuro la nevera o el congelador.

Ingredients:
Un grapat de cigrons cuits
Uns trossos de sèpia bullida
Un grapat de pèsols cuits
Un gra d'all
Oli d'oliva
Sal, pebre i un polsim de julivert

Fregiu el gra d'all sense pelar amb un raig d'oli d'oliva, després afegiu la sèpia, els cigrons i els pèsols. Li feu unes quantes voltes abans d'afegir-hi al vostre gust, la sal, el pebre i el julivert picat.

Ben fàcil!

dimecres 07 2010

La Mona d'un artista molt modest


Avui tinc ganes de presentar-vos al pastisser de casa, fa verdaderes obres d'art però, no porta cap bloc específic de cuina. En gestiona dos de ben diferents: un de personal, i un altre de sensibilització social per a persones sordes.

Us recomano que visiteu el seu bloc, on també hi podreu veure la Mona i un munt de precioses fotografies.

La meva ombra, el bloc personal d'en Narcís

diumenge 04 2010

Mona 2010

He preparat una Mona pels néts de la meva amiga Carmen. L'ou, de xocolata blanca i negra, l'he comprat a la pastisseria Margarida, però la resta d'elements els he treballat jo. És el primer cop que treballo la xocolata d'aquesta manera i em falta molt per aprendre i practicar, encara! Aquí la pastissera no sóc jo.
Ingredients:
Dues rajoles grans de xocolata postres
Elaboració:
Foneu la xocolata al bany maria i treballeu-la a sobre d'un marbre. Després l'heu d'escampar sobre paper de forn i quan veieu que comença a assecar-se comenceu a tallar el trossos per muntar la figura.
Al mercat hi podreu trobar termòmetres per poder calcular millor la temperatura de la xocolata. Jo ho he fet a ull.

dijous 01 2010

Botigues de barri: Pastisseria-Forn de pa Margarida




He reprès les meves visites a botigues de barri per centrar avui l'atenció a la Pastisseria i Forn de pa Margarida situat al carrer Torras i Bages, 53 de
Granollers (davant del Teatre Auditori)
Telèfon: 938 795 253

S'agraeix trobar pastisseries i fleques que encara fan el pa i els pastissos de forma artesanal. Sobretot ara que està de moda la prefabricació.

L'establiment està portat per persones d'ofici: a l'obrador en Joan, pastisser des de ben jove, al mostrador la Margarida, la mestressa i el seu ajudant, tots ells amb ganes d'atendre bé als clients (cosa que és d'agrair).

També és d'agrair trobar una botiga, on la paraula "bon dia!" formi part de la venda, on l'olor del pa acabat de fer et convidi a començar el dia amb energia.
Avui, a més de tot això, hi feia un deliciós olor de xocolata, de pa de pessic i de festa.

Us convido a visitar-la i, de ben segur, encara que no sigueu padrins, no podreu registir la temptació de comprar-vos una mona, o al menys gaudir d'un tros de coca de pinyons al costat d'un bon cafè recent fet.

Si hi aneu, de ben segur repetireu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...