dijous 18 2019

Pastís de carbassó


Un bon començament de dia pot ser una llesca de pa de pagès sucada amb tomàquet, el nostre deliciós pa amb tomàquet català  i, un tall de pastís salat de carbassó. Com veureu aquests dies estic traient profit del motlle de "cake" fent elaboracions culinàries dolces o salades.

Ingredients:

4 carbassons mitjanets
3 ous grans
15 cl de llet desnatada
30 cl de crema de llet
100 g de formatge ratllat
1 ceba de figueres mitjana
1 polsim de sal i pebre
1 polsim de nous moscada (opcional)
1 grapat de pinyons
Oli d'oliva

Elaboració:

Preescalfeu el forn a 180ºC
Folreu el motlle amb paper de forn 

Trinxeu a mà o amb el robot els carbassons. Si ho feu a la thermomix són 3 segons a velocitat 5 i passeu a una paella amb un bon raig d'oli d'oliva. Tapeu i deixeu coure a poc a poc.

Trinxeu ara la ceba a mà o amb thermomix i poseu-la escampada en un plat per anar al microones. Potència màxima durant 1,5'. 
Quan veieu que el carbassó us agafa color, afegiu la ceba. En acabar la cocció deixeu refredar una mica el preparat.

Poseu en un bol els ous i deixateu-los, afegiu sal, pebre i nou moscada i el formatge ratllat. Quan tingueu ja tebi el carbassó li afegiu també junt amb els pinyons.

Aboqueu la preparació al motlle i enforneu durant 30'. Abans de retirar-lo punxeu amb un escuradents per veure si està cuit.

És un plat que el podeu servir calent o fred decorat amb uns talls de tomàquets, que en el meu cas el hi he donat un toc de microones abans de posar-los al damunt del pastís



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...