dimecres 27 2009

"Roscos" de l'àvia Paula

Ingredients


Ingredients:

450  kg de farina
7 cullerades d’oli d’oliva
7 cullerades de sucre
7 cullerades de llet
Ratlladura de llimona
1 ou
1 polsim de bicarbonat

Preparació

Fregiu l’oli en una paella; just quan s’hagi escalfat, el traieu del foc i el deixeu refredar

Garbelleu la farina i prepareu-la en forma de bolcà. Al mig poseu l’ou i el sucre perquè es vagi barrejant, després aneu incorporant ben a poc a poc, l’oli, el polsim de bicarbonat, la llet, la ratlladura de llimona i l’últim la farina. Ho aneu pastant fins a fer-ne una pasta homogènia.

Aneu agafant petites porcions de pasta per fer-ne bastonets de la mida d’un dit de gruix que, un cop fets, aixafareu amb un dit sobre la taula per deixar-los com una cinta. Llavors, els doblegareu pel mig i els donareu forma de llaç.

Els anireu col·locant en una safata. Quan els tingueu fets, prepareu una paella amb l’oli suficientment abundant per fregir-los sense cremar-los. Han de quedar daurats per fora, però esponjosos per dins. Quan els tireu a l’oli calent, cauen al fons i quan gairebé estan cuits suren. Deixeu-los sobre una safata amb paper absorbent i empolvoreu amb sucre llustre (opcional).  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...