dilluns 01 2020

Embotit casolà de pollastre


El confinament del Covid19 ha fet que ens acostéssim ràpidament a les noves tecnologies i ahir amb un grupet d'amigues vaig elaborar aquest plat davant la meva "tablet" i la seva expectació. Tot plegat ens va fer passar una estona divertida.

La proposta d'avui és senzillíssima, ràpida de fer i ideal per a esmorzar, per berenar o picar.

Ingredients:

200g de carn picada de pollastre de pagès
1 ou sencer una mica deixatat
1 ou dur (aixafat amb una forquilla)
3 talls de pebrot escalivat (tallat petit)
1 grapat d'olives negres sense os (tallades)
1 polsim de sal
1 polsim de pebre negre
1 polsim de pebre vermell picant o no
1 polsim de orenga seca

Elaboració:

En un bol aixafeu la carn picada amb una forquilla i afegiu tots els ingredients. Barregeu molt bé i encara que us sembli tou no en feu cas. Deixeu-ho refredar la massa una estona a la nevera.

Esteneu un film apte per alimentació, sobre el marbre i l'empolsineu amb una mica de pebre vermell.

Amb l'ajuda d'una cullera hi esteneu la massa i torneu a tirar per a sobre una mica més de pebre vermell abans de donant-li forma allargada perquè el pugueu tancar pels costats i sembli un embotit.

Quan ho tingueu tancat i a punt el poseu en una olla al vapor, en el meu cas l'he posat dins la varoma del robot de cuina. Al bol del robot 1 litre d'aigua i la programeu 30 minuts a velocitat cullera i temperatura varoma. 

En certa manera seria com un menjar d'aprofitament perquè podeu afegir al farcit el que més us agradi o tingueu per a la nevera (fruits secs, tomàquet sec, també si penseu fer consumició més ràpida hi podríeu afegir una mica de formatge ratllat.

Abans de tallar l'heu de deixar refredar i llavors deixar-ho a la nevera unes hores.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...