diumenge

Amanida de llegums macerades i Fricandó de Ca l'Anna

Dissabte passat, l'Anna ens va convidar i ens va fer una amanida de llegums magnífica. Abans de començar a menjar, vaig fer la fotografia del plat per poder penjar-la al bloc. En arribar a casa la vaig voler descarregar i la meva sorpresa va ser que m'havia endut la càmera sense la targeta digital a dins.
Oh!!!!!!!
Així, que, avui, us penjo la recepta que ella em va enviar i la fotografia quedarà pendent per quan alguna de nosaltres la torni a fer.
El mateix va passar amb el segon plat, gentilesa de la seva mare, un Fricandó per llepar-se'n els dits.

Amanida de llegums macerades

Per a 4 persones

500 g de cigrons cuits
500 g de mongetes cuites
1 ou dur
1 tomàquet
½ pebrot verd
1 ceba
Julivert picat
½ got d’oli d’oliva
¼ got de vinagre de Mòdena
Enciam de fulla de roure
Remolatxa ratllada de pot
200 g de dauets de pernil
2 plàtans

Ratllar el tomàquet i posar en un bol gran.
Picar el pebrot, la ceba, l’ou dur i el julivert i afegir al bol.
Posar-hi l’oli, el vinagre i a continuació el llegum.
Barrejar bé i deixar macerar a la nevera com a mínim mitja horeta.
Posar al plat una base d’enciam de fulla de roure, al damunt remolatxa ratllada i al damunt el llegum.
Amanir amb el suc de la maceració.
Passar per la paella el pernil i el plàtan i acabar de decorar el plat posant-ho al capdamunt.

Fricandó

Per a 4 persones

500 g de carn (de vedella: coll, conill, jarret...)
1 pot de moixernons
2 cebes
½ pot de tomàquet
Farina
1 fulla de llorer

Posar els moixernons en remull amb aigua calenta.
Enfarinar la carn i fregir-la lleugerament.
En una cassola, posar-hi l’oli de fregir la carn (prèviament colat), i afegir-ne més si cal.
Sofregir-hi la ceba i el tomàquet amb el llorer.
Posar-hi la carn, els moixernons amb la seva aigua colada i acabar de cobrir-ho amb aigua.
Deixar coure a foc lent i afegir farina per espessir la salsa, anant amb compte que aquesta no s’enganxi al cul de la cassola.

Gràcies a totes dues!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...