Les carxofes són les protagonistes de la Recepta del 15 d'aquest mes. Per participar-hi he optat preparar-les d'aquesta manera per poder gaudir d'un esmorzar o berenar vegetal cruixent i deliciós.
Ingredients per a tres persones
1 barra rústica de pa
2 carxofes tendres i si pot ser del Maresme (dures, molsudetes...)
2-3 tomàquets madurs per sucar pa
Oli d'oliva verge
Farina
1 ou
1 culleradeta d'impulsor
Sal i pebre negre
Preparació
Peleu les carxofes com tingueu costum. Talleu-les primer pel mig i després a làmines fines.
Deixateu l'ou en un bol, afegiu un pessic de sal i pebre, incorporeu la farina i l'impulsor. Remeneu fins a deixar-ho com textura d'un iogurt o una crema. Tireu-hi les carxofes i remeneu bé.
Poseu oli en una paella i fregiu les carxofes. Un cop torradetes, poseu-les a sobre un paper absorbent. Reserveu
Talleu la barra de pa en tres trossos i suqueu amb tomàquet i un rajoli d'oli d'oliva. A sobre poseu trossos de carxofa i llestos!