divendres 13 2012

Arròs bullit i cigrons amb mandongulilles de sípia i llagostins


No és el primer cop que presento un plat de llegum i arròs perquè fan una exel·lent combinació tant de gust, com nutricionalment. 
El plat d'avui, l'he pensat expressament per a  participar un cop més a l'engrescadora cita del 15, proposta  que promouen els blocs de Xocolata Desfeta i Els fogons de la bordeta.
El plat d'avui és ben senzill i molt apropiat pels que anem atrafegats per la feina i hem de preparar alguns aliments la nit abans.

Ingredients per a dues persones
1sípia mitjana
4 llagostins
Molla d'una llesca de pa
1 pot gran de cigrons cuit
2 grans d'all
1 ou
Arròs (1 grapat per persona)
Farina per fregir les mandonguilles
Oli d'oliva, sal i pebre negre

Elaboració

Netegeu i talleu la sípia a daus i talleu ben petit un gra d'all. Reserveu.

Poseu a bullir l'arròs amb aigua, sal i un gra d'all. Un cop cuit reserveu.

Poseu oli d'oliva en una paella i coeu la sípia i els llagostins. Un cop cuits trinxeu i barregeu amb l'ou, molla de pa i  l'all trinxat. Feu-ne mandonguilles. 

Fregiu amb oli d'oliva les mandonguilles i reserveu.

Renteu i escorreu els cigrons cuits i passeu-los per la paella amb el mateix oli d'oliva o amb el de fregir els llagostins.

Per muntar el plat poseu primer una capa d'arròs i una de cigrons a sobre. Serviu acompanyat amb les mandonguilles i un tomàquet partit pel mig. Amaniu amb oli d'oliva verge o amb la vostra salsa preferida.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...