Avui, una sopeta calenta per a dues persones
Ingredients
1 cua de rap
1 tomàquet madur
1 ceba de Figueres
2 grapats de pèsols
Sal
Oli d’oliva
Pebre vermell
Per la picada
Uns quants cigrons secs
Una mica d’ametlla laminada
Una nou
Quatre avellanes torrades
1 branqueta de julivert fresc
1 gra d’all petit (opcional)
Elaboració
Netegeu la cua de rap i amb la pell i les espines feu un brou i reserveu.
Talleu a daus o rectangles el rap que us ha quedat.
Passeu per la picadora la ceba i el tomàquet junts. Poseu-ho en una pella amb l’oli d’oliva (2 cullerades soperes). Deixeu coure.
Quan el tomàquet i la ceba s’hagin sofregit una mica, afegiu el brou prèviament colat.
Talleu i saleu el rap i passeu-lo per farina. Aneu col·locant els trossos de peix i els pèsols dins la paella. Abaixeu el foc i, deixeu-lo coure lentament.
Prepareu la picada amb el gra d’all, el julivert, els cigrons, els fruits secs i un polsim de pebre vermell.
Quan veieu la sopa cuita i, gairebé en el moment de retirar del foc, afegiu la picada i rectifiqueu de sal al vostre gust.
Nota: recepta aplicable a lluç o altres peixos blancs
Vols saber més sobre aquest aliment? Prem aquí
Vols saber més sobre aquest aliment? Prem aquí