dimecres 13 2013

Melmelada de carbassa




Què millor per acompanyar un esmorzar amb brioix casolà, que una melmelada feta amb una carbassa de l'hort.

Ingredients
1/2kg de carbassa de l'hort
400g de sucre morè
1 pell de llimona
Suc d'una llimona

Elaboració
1. Peleu i talleu a daus la carbassa. Poseu-la a coure al vapor fins que estigui cuita. Escorreu i reserveu.
2. Peleu la llimona sense gens de part blanca ni granes.
3. Escorreu i tamiseu el suc d'una llimona.
4. Poseu al got del robot de cuina els ingredients en aquest ordre: la carbassa, el suc i la pell de llimona. Programeu 10 segons a velocitat 5-10.
5. Abaixeu amb una espàtula el que us pugui haver quedat adherit als voltants del got.
5. Seguidament afegiu el sucre i programeu 30 minuts, 100ºC a velocitat 2.

Si preferiu fer-ho manualment
Poseu en una olla els ingredients (la carbassa a daus) a foc lent. Aneu remenant vigilant que no s'enganxi.  El procés és més llarg, us pot durar una hora o hora i mitja segons us agradi. 

L'elaboració d'aquesta melmelada ha estat feta amb productes lliures de pesticides i amb sucre morè eco. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...