dimarts

Llenties amb verdures i ou dur


Dos cops per setmana és una bona opció per a menjar  llegums i la d'avui conté hidrats de carbó d'absorció lenta, proteïnes (sobretot si van associades amb arròs),  rica en vitamines sobretot les del complex B a excepció de la B12, també és font de minerals com el potassi, calci, ferro entre d'altres.

Ingredients
250g de llenties
1/2 porro
1 ceba
1 carxofa
1 pastanaga
1 tomàquet madur
Oli d'oliva verge
Sal, pebre negre
Tires de pebrot escalivat
1/2 fulla de llorer (opcional)

Elaboració
Renteu i deixeu una estona amb remull les llenties. Talleu les verdures a daus o rodanxes, com preferiu.

Poseu un bon raig d'oli d'oliva verge en una cassola i afegiu la ceba, el porro, la pastanaga i un polsim de sal. Sofregiu una mica i incorporeu el tomàquet madur ratllat. Acabeu de sofregir.

Escorreu les llenties i incorporeu a les verdures i la fulla de llorer. Afegiu 1 litre d'aigua aproximadament (si al coure veieu que en falta en podeu afegir). Salpebreu.

Coeu a foc viu fins que arrenqui el bull i després baixeu a foc moderat durant uns tres quarts d'hora.

Podeu anar provant perquè dependrà de la classe de llenties.

Les tires de pebrot escalivat i l'ou dur tallat pel mig l'incorporeu al final de la cocció.

Com altres llegums les llenties són ideals per als menjar de "carmanyola" per endur a la feina i a més si en feu una bona quantitat les podeu congelar i en tindreu per varies setmanes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...