La idea de fer servir Quely en comptes de pa per fer aquesta sopa d'avui és perquè la setmana passada vaig veure un programa de cuina on les feien servir per fer una sopa de pa. No recordo ni el canal ni el programa perquè només va ser voleiant d'un programa a l'altre quan vaig veure com un cuiner les aixafava al morter.
Dissabte vaig comprar les galetes mallorquines amb la intenció de provar de fer-hi algun plat. Avui he vist que al congelador hi tenia unes gaies i dues cuetes de lluç i això ha sortit.
Dissabte vaig comprar les galetes mallorquines amb la intenció de provar de fer-hi algun plat. Avui he vist que al congelador hi tenia unes gaies i dues cuetes de lluç i això ha sortit.
Ingredients
Dues gaies i dues cuetes de lluç
Una ceba de figueres
Dos tomàquets madurs
Unes quantes galetes Quely
Una fulla de llorer
Oli d'oliva
Un polsim de pebre negre i sal
En una cassola poseu un raig d'oli d'oliva amb la ceba i els tomàquets trinxats. Bulliu el peix amb aigua i deixeu-lo refredar.
Trieu el peix i l'esmicoleu en un plat.
En un morter aixafeu un grapat de les galetes
Un cop fet el sofregit, afegiu el peix amb el seu brou colat i una fulla de llorer i les galetes xafades que teniu al morter.
La sal i el pebre al vostre a gust.
Ha quedat boníssima! I per quatre calerons.