diumenge 24 2011

Lasanya de bacallà

La idea l’he tret del llibre 100 receptes de canelons de pastes El Pavo que, hi he vist una recepta de canalons de bacallà. Evidentment la meva recepta s’hi sembla poc o gens però, ha servit per fer-me venir ganes de preparar un plat amb bacallà com a aliment principal.

Ingredients per a tres persones:

9 plaques de lasanya
250 gr de bacallà remullat, esmicolat i sense espines
8 llagostins
1 ceba
1 cullerada de farina
2 cullerades de crema de llet
1 grapat de espinacs tendres
Un grapat de nous
Un grapadet d’avellanes
Formatge ratllat
Julivert fresc
Oli, sal, pebre negre molt
Un polsim d’herbes de Provença
Llet, farina, mantega i sal per a fer la beixamel

Elaboració:
Bulliu o prepareu les plaques de lasanya com tingueu costum.
Saleu i fregiu una miqueta els llagostins en oli d’oliva. Quan estiguin freds peleu-los i talleu-los petits. Reserveu.
Feu una picada amb les nous, les avellanes i el julivert.
Ratlleu la ceba i la poseu al foc amb un parell de cullerades d’oli (jo he fet servir el de fregir els llagostins), no cal que l’enrossiu. Deixeu-la coure a poc a poc. Un cop la veieu prou cuita, tireu una cullerada de farina al damunt i remeneu. Tot seguit afegiu el bacallà, les fulletes d’espinacs, els trossos de llagostins, la crema de llet i al final la picada de nous (si el voleu més amorosit, afegiu una mica de llet). Rectifiqueu de sal i afegiu una mica de pebre.
Unteu el fons d’una safata amb oli d’oliva i poseu tres plaquetes de lasanya al fons, cobriu-les amb una capa del farciment i, així successivament (en el meu cas he fet només dos capes)
Prepareu una salsa beixamel (us deixo aquí l’enllaç) i, per sobre tireu el formatge ratllat i un polsim d’herbes de Provença.
Gratineu al forn al vostre gust.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...