L'apunt d'avui torna a ser per l'Anna que li vaig prometre una truita al forn encara que fos virtual.
Veureu que he mesurat a grapats i és perquè la truita d'avui substitueix la meva clàssica coca escura neveres.
Ingredients:
4 ous
1 pastanaga
1 grapat de bledes bullides
1 patata fregida
1 ceba de Figueres
8-10 olives negres
2 cullerades de crema de llet
2 cullerades de farina
2 culleretes de llevat en pols (opcional)
Sal i pebre al vostre gust
Oli d'oliva
Elaboració:
Preescalfeu el forn a 200º
Unteu una safata del forn amb mantega i empolvoreu-la amb farina
Talleu fina la patata i enrossiu-la en una paella amb oli d'oliva. Trèieu-la un cop cuita i deixeu-la escórrer en un colador. En el mateix oli coeu al dente la ceba i la pastanaga. Reserveu
Deixateu els quatre ous, afegiu les bledes, la farina i el llevat garbellat i la resta d'ingredients. Aboqueu la barreja a la safata, rectifiqueu de sal si ho creieu convenient i enforneu.
Temps aproximat 25 minuts però... com sempre, vigileu el vostre forn.
Estarà cuit si fent la prova de l'escuradents us surt sec.