Em van venir ganes de fer aquest pastís després de veure que diversos blocs s’animaven a fer menjars en motiu de Sant Jordi i també perquè vaig veure que el Club de Cuines hi tenia un apartat reservat per aquest tema.
Res, que no m’he pogut resistir, primer la Recepta del 15, llavors Memòries d’una cuinera i ara he picat per Sant Jordi....
Res, que no m’he pogut resistir, primer la Recepta del 15, llavors Memòries d’una cuinera i ara he picat per Sant Jordi....
Bon Sant Jordi a tothom!
Ingredients pel pa de pessic:
100g sucre
100g sucre
100g farina
25g mantega
3 ous
1 sobre llevat Royal
Ingredients per a la crema sense ous
1 litre de llet
1 sobre flam Potax
1 branca canyella
6 cullerades de sucre
2 trossets de pell de llimona
Per decorar
Sucre Fondant color vermell
Elaboració:
Elaboració:
Preescalfeu el forn a 180ºC.
Per fer el pa de pessic:
Unteu un motlle amb mantega i empolvoreu-lo amb farina.
Barregeu el llevat amb la farina.
Munteu les clares a punt de neu. Quan us hagin agafat la consistència desitjada, barregeu els rovells, després remenant amb suavitat incorporeu el sucre i la farina garbellada.
Aboqueu-lo al motlle i enforneu.
Com sempre, sabreu que es cuit si quan el punxeu amb un escuradents us surt sec.
Per fer la crema:
Separeu mig got de llet del litre que teniu i bulliu la llet que us queda amb el sucre, la branca de canyella i la pell de llimona. Un cop hagi bullit, retireu la branca de canyella i la pell de llimona. Reserveu.
En aquest mig got de llet hi desfeu el contingut del flam Potax. Reserveu.
Torneu a posar al foc la llet i quan veieu que arrenca el bull, afegiu el mig got de llet tot remenant. Quan espesseixi ja el podeu treure del foc. Reserveu.
Com us he dit aquesta crema l'he fet sense ous però, si la voleu fer amb ous, seguiu les recomanacions fent un “clic” aquí.
Partiu el pa de pessic pel mig i escampeu una capa de crema per sobre d’una de les parts, tapeu amb l’altra. Cobriu la part de dalt amb més crema, tireu sucre pel damunt i cremeu amb una pala o bufador.
Per acabar de decorar:
Disposeu-vos a fer una rosa amb sucre fondant de color vermell. Per fer els pètals, només cal que feu unes boletes i les aplaneu. De cada boleta us sortirà un pètal. Els aneu ajuntant per donar forma a la rosa (mireu la fotografia).
Si feu fer les roses a la mainada, de segur que us quedaran més artístiques que les meves!
Acabeu amb la branca de canyella, els trossos de pell de llimona i les roses que hagueu fet.