diumenge 11 2012

Puré de llenties sense pell



Després d'estar uns dies una mica "xof" i a sobre amb la grip d'aquelles de llit, febre i poca gana, m'ha vingut de gust una cosa lleugera però prou forta per fer-me aixecar entre baixada de febre i febre i participar un cop més a la proposta de la Recepta del 15.
La recepta és de la meva companya Marta del bloc plugim de colors. Ella em va comprar aquesta llegum sense pell i encara no l'havia provat.

Ingredients per a dues persones
1/2 got de llenties sense pell
1 ceba de figueras
2 patates mitjanes
Oli d'oliva
Sal

Elaboració
Talleu a làmines fines la ceba de figueras
Peleu les patates
Poseu un rajolinet d'oli d'oliva en una paella al foc i estoveu a foc molt lent la ceba. Quan s'acabi el suc, afegiu una mica d'aigua i continueu la cocció (no ha d'enrossir). Un cop cuita reserveu.
Poseu una olleta al foc amb aigua i les patates esqueixades a daus i la ceba i les llenties. Primer a foc viu i aneu remenant fins que no arrenqui el vull perquè sinó es poden enganxar les llenties al fons, llavors abaixeu al foc i coeu a poc a poc. Afegiu aigua durant el procés si us cal.

Un cop cuit tritureu amb la batedora i rectifiqueu de sal.



Com veieu de nou, avui plat per l'apartat de cuina delicada!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...