Nova cita a la Recepta del 15 a la que participo com sempre amb moltes ganes.
Tot i que la crema de carbassó sembli més un plat d'hivern que no pas de ple agost, la presento perquè si es vol pot anar acompanyada d'un parell de glaçons que també resulta bona i refrescant.
N'hi ha moltes de versions de crema de carbassó tantes com tocs personals i gustos. Com veureu hi he deixat la pell perquè tinc la sort que me'ls han donat recent collits d'un hort que no fa servir productes químics.
També té la particularitat que l'he preparat amb el robot de cuina Thermomix que permet donar-hi una textura finíssima.
Ingredients per a 4 persones
2 carbassons (1kg aproximadament)
1 ceba mitjana
1/2 porro
Sal
25 gr d'oli d'oliva
Aigua calenta
Un polsim de formatge ratllat i un de sèsam torrat
Un ou sencer
Elaboració pas a pas
- 1 Renteu i talleu a daus el carbassó i reserveu
- 2 Talleu en quatre trossos la ceba i poseu-la a l'aparell. Programeu 4 segons velocitat 4.
- 3 Afegiu l'oli d'oliva i programeu 5 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
- 4 Incorporeu el carbassó, el porro, la ceba i programeu 2 minuts temperatura Varoma i velocitat 1.
- 5 Afegiu l'aigua calenta i la sal. Programeu 25 minuts a 100º i velocitat 1.
En acabar deixeu baixar una mica la temperatura i tritureu durant 1 minut a velocitat progresiva 5-10.
Elaboració tradicional
Amb les dues versions
Acompanyeu amb una mica de formatge ratllat, un polsim de sèsam torrat, un deliciós ou ferrat, pa integral i un tomàquet. Tindreu tot un menú equilibrat.
En acabar deixeu baixar una mica la temperatura i tritureu durant 1 minut a velocitat progresiva 5-10.
Elaboració tradicional
Renteu i talleu a daus el carbassó i reserveu.
Talleu fina la ceba i el porro. Poseu-los a la paella al foc amb un bon raig d'oli d'oliva (dues cullerades soperes plenes) deixeu coure ben a poc a poc al vostre gust. Un cop cuit poseu aquests ingredients i el carbassó en un pot amb aigua amb una mica de sal al foc (quantitat d'aigua: dos dits per sobre de les verdures) i deixeu coure a foc lent.
Quan estigui cuit tritureu i serviu calent.
Quan estigui cuit tritureu i serviu calent.
Amb les dues versions
Acompanyeu amb una mica de formatge ratllat, un polsim de sèsam torrat, un deliciós ou ferrat, pa integral i un tomàquet. Tindreu tot un menú equilibrat.
Hum!!!!!