Avui
hem gaudit al màxim. Al matí hem tingut el privilegi d'anar a buscar verdures
ecològiques a l'Hort
ecològic Vilanova i escollir sobre la mata, cosa que m'encanta! Aquesta setmana hem comprat uns tomàquets
preciosos, d'aquells que fan una olor exquisida , també pebrots, bledes,
albergínies, enciams... Ah! I uns ous ecològics realment frescos, d'aquells que tenen la clara totalment enganxada
al rovell.
Ara, com si d'un duel de l'oest es tractés, passo a detallar el plat
que he elaborat per a la Neus, la meva companya de feina, que divendres em va
reptar a fer macarrons amb el robot de cuina Thermomix...
Neus, l'apunt d'avui va per a tu, espero que
t'agradi!
Ingredients
per a 2 persones (dues racions complertes)
125g de formatge ratllat
120g de ceba
4 cullerades soperes d'oli d'oliva verge
400g de tomàquet
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta d'orenga
425g d'aigua
250g de macarrons
Elaboració per passos amb el robot
-Si no heu comprat el tomàquet natural
triturat, primer l'haureu de triturar i podeu fer-ho programant 15 segons a
velocitat 5.
-Si voleu ratllar-vos el formatge programeu 10
segons a velocitat 10.
1. Peleu i talleu la ceba en quatres trossos i introduïu-la
al vas de l'aparell. Programeu 4 segons velocitat 4.
2. Ara poseu l'accessori papallona a sobre les
ganivetes i afegiu l'oli. Programeu 7 minuts, a temperatura Varoma i velocitat
1.
3. Incorporeu el tomàquet triturat junt amb
l'orenga i la sal per fer el sofregit. Programeu 13 minuts, temperatura Varoma,
velocitat 1
4. Afegiu l'aigua pel forat i programeu 7 minuts
a temperatura Varoma i velocitat 1
5. Quan la màquina us avisi incorporeu el
macarrons i programeu el temps que indiqui el fabricant de la pasta, en el meu
cas el fabricant recomana 9 minuts però a nosaltres ens agrada una mica més i
ho he fet a 12 i molt important prémer el botó de gir a l'esquerra, velocitat 1.
Voilà! Plat a taula amb un grapadet de formatge ratllat per a sobre.