Si hagués estat justa, el títol d'aquest plat
hauria d'haver estat: a veure que ha quedat a la nevera?
A la nevera hi havia poca cosa verda, ni un
tomàquet que ja és dir, però al congelador hi vaig trobar mitja bossa de pèsols
preciosa!
Per la seva senzilla elaboració, sense fregits
ni sofregits l'incloc a al meu apartat de cuina delicada dedicat a totes
aquelles persones que per un motiu o un altre han de cuinar sense gaires
elaboracions.
Ingredients per a dues persones
200g de pèsols ecològics
25g d'oli d'oliva
1/4 de ceba de figueres grossa
1/4 de litre de llet semidesnatada ecològica
1/4 de litre d'aigua mineral
Unes quantes ametlles filades
Nou moscada
Sal i pebre al gust
Elaboració
Talleu fina la ceba i poseu-la en una paella amb una mica d'oli d'oliva a foc. No la torreu, deixau-la estobar
Talleu fina la ceba i poseu-la en una paella amb una mica d'oli d'oliva a foc. No la torreu, deixau-la estobar
1. Poseu la ceba partida en dos trossos al got
de la Thermomix i trinxeu durant 3 segons a velocitat 5
2. Afegiu l'oli d'oliva i programeu 5 minuts a
temperatura varoma velocitat 1
3. Afegiu els pèsols congelats i la mitat de la
llet . Programeu durant 10 minuts temperatura varoma velocitat 1
4. Afegiu la resta de la llet, la sal, el
polsim de nou moscada i programeu durant 10 minuts a temperatura varoma i a
velocitat 1.
En acabar deixeu baixar una mica la
temperatura i tritureu durant uns segons a velocitat 5-10 per aconseguir la
textura al vostre gust.
Abans de servir tireu un rajoli d'oli d'oliva
i unes quantes ametlles filades.
Elaboració sense robot de cuina
Elaboració sense robot de cuina
Talleu la ceba fina i poseu un raig d'oli en una paella al foc. No sofregiu la ceba, deixeu-la estovar a foc lent, durant uns cinc minuts.
Poseu un pot amb aigua al foc i quan arrenqui el bull afegiu els pèsols i la ceba amb el seu oli (no hi poseu gaire aigua d'entrada, val més que n'hi afegiu si us fa falta).
Deixeu bullir tot plegat molt lentament. Quan falti poc per retirar-lo del foc afegiu la llet, la nou moscada, la sal i un rajolinet d'oli d'oliva.
En acabar tritureu al vostre gust. Serviu calent amb un polsim d'ametlla laminada a cada plat.