dimarts 27 2012

Magdalenes de taronja a la tassa



Aquest mes el Memòries d'una cuinera (aquesta exel·lent inicitativa mensual) ha escollit un dels meus temes preferits: les Magdalenes. 

Són una elaboració molt agraïda de combinar, d'emportar per esmorzar, per berenar... Amb la seva fórmula hi pots fer moltes variacions.

Avui us presento aquesta modalitat a la tassa, ara que s'ha posat de moda fer-ho amb motlles de silicona m'ha agradat portar la contraria i us les presento amb aquests de ceràmica i per donar-hi més contrast les he preparat amb el robot de cuina Thermomix i la fórmula del llibre seu Repostería i pastelería. Ja sabeu que si voleu les podeu preparar manualment, us deixo aquí un enllaç que explica com fer els passos.

Ingredients
1/2 taronja (suc i pell)
4 ous petits
200g de sucre
200g d'oli d'oliva suau
220g de farina
1 polsim de sal
1 sobre d'impulsor
Elaboració
Preescalfeu el forn a 250ºC
1. Unteu amb mantega els motlles i empolvoreu-los de farina
2. En el got del robot poseu la mitja taronja ben neta, els ous i el sucre programeu 3 minuts a 37ºC i velocitat 5
3. Programeu 3 minuts més a velocitat 5 sense temperatura.
4. Incorporeu l'oli programeu 15 segons a velocitat 5.
6. Afegiu la farina on ja hi haureu incorporat el llevat i la sal. Programeu 8 segons a velocitat 6.
7. Amb l'ajuda d'una màniga pastissera ompliu les tasses fins 3/4 i enforneu durant 25 minuts, el temps depèn del vostre forn. Feu la prova de d'escuradents abans de treure-les del forn.
Surten aproximadament 25 unitat però segons la mida del motlle que trieu. També si us agrada la taronja més trinxada podeu fer-ho al principi en el got ella sola durant uns segons a velocitat 5-10 (tal com jo he fet). Ho deixo al vostre gust.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...