Amb una fórmula ben senzilla com la de la massa de
la pizza hi podeu fer més d'una presentació. La proposta d'avui es fer coca de
massa de pizza per fer tastets. Coca per acompanyar, per exemple, un guacamole o per untar amb melmelades. També coca
de vidre per a esmorzar o berenar i els bastons de pa, ideals per picar a qualsevol
moment del dia.
Aquesta elaboració la podeu fer
acompanyats per la mainada i de segur que més d'un hi posarà un toc ben
personal.
Ingredients
200g d'aigua
50g d'oli
d'oliva
1 sobre de
llevat premsat per a fer pa
400g de
farina mitjà força
1
culleradeta rasa de sal
Elaboració amb el robot Thermomix
1.
Preescalfeu el forn a 200ºC
2. Poseu al
got del robot l'aigua i l'oli. Programeu durant 30 segons a 37º i velocitat 1
3. Afegiu el
llevat i remeneu durant 5 segons velocitat 4
4.
Incorporeu la farina i la culleradeta de sal. Programeu 1 minut a got tancat i
velocitat espiga.
5. Retireu
la massa del got, feu-ne una bola i emboliqueu-la suaument dins d'una bossa de
plàstic. Com a mínim mitja hora, fins que llevi (augmenta el doble el seu
volum).
6.
Col·loqueu paper de forn en una safata que pugui anar al forn i estireu-hi una
part de la massa amb les mans o el corró untat d'oli per fer la coca de vidre.
Quan la tingueu estirada empolvoreu-la amb sucre gra i cap al forn. Vigileu que
es cou molt ràpid.
7. Estireu
una altra part de la massa i punxeu-la amb una forquilla perquè no s'infli. És
la que us servirà pels tastets i les melmelades.
8. Amb la
part de massa que us queda prepareu bastons
Vigileu el
torrat del forn perquè com ja sabeu cada forn és un món.
(coca per acompanyar)
(coca per a untar)
(coca de vidre)
Espero que
us agradi la idea i que tingueu un bon any 2013!