dissabte 29 2012

Lasanya de carn




Matí especial, celebració especial...
Amb algunes companyes de feina hem compartit una agradable estona degustant una lasanya i altres delícies elaborades amb el robot de cuina Thermomix.

Ingredients
18 plaques de lasanya per remullar
Formatge ratllat
2 pastanagues
1 ceba grossa
150g de xampinyons
1 pebrot verd
1 gra d'all
500g de tomàquet natural trinxat
50g d'oli d'oliva
300g de carn picada de vedella
300g de carn picada de porc
Un polsim de pebre, nou moscada, pebre vermell i orenga
1 culleradeta de sal
Per a la salsa beixamel
800g de llet
50g de mantega
110 de farina
1 culleradeta de sal
Un polsim de nou moscada i pebre negre

Elaboració
Preescalfeu el forn a 180ºC
Poseu les plaques a remullar en aigua durant el temps que us indiqui el fabricant.
Peleu al got del robot les pastanagues, la ceba i l'all. Trinxeu durant 15 segons a velocitat 5
Afegiu els xampinyons nets i trinxeu durant 2 segons a velocitat 5. Fent-t'ho així evitareu que ennegreixin.
Afegiu l'oli i programeu durant 7 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
Afegiu la carn i remeneu durant un parell de segons a velocitat 3. Ara programeu 15 minuts a temperatura Varoma amb gir a l'esquerra i velocitat cullera. Si us agrada una mica més espessa podeu deixar-li cinc minuts més sense tenir posat el tap petit de la tapa però posant-t'hi el cistell perquè no us esquitxi.
En una safata de forn, col·loqueu primer una capa de pasta al fons, una de farcit, una de pasta i aneu intercalant, acabant amb pasta.
Prepareu la beixamel amb els ingredients indicats i cobriu.
Escampeu el formatge ratllat i enforneu durant 15 minuts. Passat aquest temps gratineu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...