dilluns

Mandonguilles de pollastre al vapor




El plat que presento avui col·labora en la Iniciativa que, el bloc de Joan Dalmau ha preparat per a solidaritzar-nos amb La Marató de TV3 d'enguany.
Sota el lema Caldes bull amb la Marató, és preparen diverses activitats per tal de poder recaptar fons per aquesta fita anual i solidaria que aquest any, va dirigit al càncer.

Les mandonguilles estan preparades al vapor i la salsa de pebrot i tomàquet amb poc oli. El fet d'estar cuits amb tots els ingredient barrejats fa que el sofregit sigui més suau sense deixar de ser gustós.

Ingredients per a dues persones
1 pit gros de pollastre ecològic
1 ou de gallines en llibertat ("1" que indica que provenen de gallines camperes lliures i alimentades amb pinsos naturals)
2 llesques de pa de pagès del dia abans
1 polsim de fulles de julivert
Cúrcuma (opcional)
1 gra d'all
Farina
Sal
Ingredients per a la salsa de pebrot i tomàquet
2 tomàquets madurs grans
1 pebrot vermell mitjà
1 cullerada d'oli d'oliva
1 ceba de figueres
2 got d'aigua o brou
Polsim de sucre
Elaboració
1. Trinxeu l'all i el julivert. A continuació
2. Partiu-les en trossos les llesques de pa i ratlleu-les durant uns segons a velocitat 5-10.  Per fer mandonguilles és millor no polaritzar-lo perquè queden més esponjoses. Retireu del got
3. Deixeu el pit de pollastre sense pell i partiu-lo. Introduïu al got de la Thermomix durant 10 segons a velocitat 5-10 per trinxar-lo.
Poseu tots els ingredients en un bol de vidre i barregeu-los amb l'ou. Amb aquesta pasta feu boles i  enfarineu-les. Reserveu
Ara prepareu la salsa de pebrot i tomàquet de la següent manera.
1. Poseu dos tomàquets madurs pelats, la ceba i el pebrot al got del robot. Programeu durant 4-5 segons velocitat 5-10
2. Afegiu l'oli i programeu durant 3 minuts a temperatura Varoma i a velocitat 1
3. Ara afegiu pel broc del pot el got d'aigua o brou de carn o verdures, la sal, i el polsim de sucre.
En aquest punt poseu "la varoma" (estri de la Thermomix per a coure al vapor) a partir d'aquí és quan aprofitarem per cuinar dues coses alhora
4. Poseu les mandonguilles a la safata de "la varoma" i tapeu.
5. Programeu el robot durant 15 minuts a temperatura Varoma i velocitat 1.
6. Obriu i afegiu l'altre got de brou programeu 15 minuts més, a la mateixa temperatura i velocitat.
Quan ho tingueu cuit, poseu les mandonguilles en una paella, tireu la salsa de pebrot i tomàquet per a sobre, remeneu o deixeu fer dos minuts la xup-xuo i  ja podeu servir.
Aquesta recepta no és del receptari de la màquina, és una adaptació meva.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...