dimecres 06 2010

Sopar per llepar-se els dits: endívies al forn, escudella vegetal, delícies de rap amb suc

Endívia al forn amb formatge sec ratllat
Escudella vegetal amb pasta rodona
Delícies de cua de rap amb suc

Ingredients per l'amanida:
1 o 2 endívies
1 tall de formatge sec ratllat

Elaboració:
Coeu al forn l'endívia, quan estigui flonja al vostre gust, l'emplateu i li tireu el formatge ratllat per sobre (no cal gratinar) que ja és va fonent.

Ingredients per l'escudella:
1 porro
1 patata grossa
1 moniato petit
1 ceba
1 tall de carbassa
1 fulla d'api
2 pastanagues
4 fulles de bleda
1 grapat de mongetes tendres
1/2 col
1 pot mitjà de mongetes seques cuites
Oli d'oliva verge
Sal

Elaboració:
Poseu l'aigua a l'olla i afegiu a poc a poc els vegetals, primer, els que més triguen a coure i reserveu gairebé pel final la col perquè no es desfaci i no perdi totes les vitamines. Aquest tipus d'escudella es cou més depresa que la de carn.

Aixafeu en un plat, les mongetes seques i les hi tireu uns minuts abans de retirar-la del foc, junt amb la sal i un raig d'oli d'oliva verge Seguidament coleu-la i reserveu les verdures per fer croquetes o un trinxat. Amb el brou feu el plat de pasta.

Ingredients per fer la cua de rap:
2 cues de rap tallades a filets
4 tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Julivert
Farina

Elaboració:
Tallar a daus els filets de rap, poseu-hi la sal i el pebre. Ratlleu els tomàquets i reserveu-los. Poseu oli en una paella antiadherent i fregiu els daus de rap un cop passats per farina. Un cop cuits reserveu-los a sobre de paper de cuina.

En una altra paella, coeu els tomàquets i deixeu-los fer una estona la xup-xup, seguidament hi aneu incorporant el peix.
La sal i el pebre al vostre gust.

*A vegades el rap es pot comprar quan va millor de preu i congelar-lo a casa.

Per postres tall de pinya natural
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...