Endívia al forn amb formatge sec ratllat
Escudella vegetal amb pasta rodona
Delícies de cua de rap amb suc
Ingredients per l'amanida:
1 o 2 endívies
1 tall de formatge sec ratllat
Elaboració:
Coeu al forn l'endívia, quan estigui flonja al vostre gust, l'emplateu i li tireu el formatge ratllat per sobre (no cal gratinar) que ja és va fonent.
Ingredients per l'escudella:
1 porro
1 patata grossa
1 moniato petit
1 ceba
1 tall de carbassa
1 fulla d'api
2 pastanagues
4 fulles de bleda
1 grapat de mongetes tendres
1/2 col
1 pot mitjà de mongetes seques cuites
Oli d'oliva verge
Sal
Elaboració:
Poseu l'aigua a l'olla i afegiu a poc a poc els vegetals, primer, els que més triguen a coure i reserveu gairebé pel final la col perquè no es desfaci i no perdi totes les vitamines. Aquest tipus d'escudella es cou més depresa que la de carn.
Aixafeu en un plat, les mongetes seques i les hi tireu uns minuts abans de retirar-la del foc, junt amb la sal i un raig d'oli d'oliva verge Seguidament coleu-la i reserveu les verdures per fer croquetes o un trinxat. Amb el brou feu el plat de pasta.
Ingredients per fer la cua de rap:
2 cues de rap tallades a filets
4 tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Julivert
Farina
Elaboració:
Tallar a daus els filets de rap, poseu-hi la sal i el pebre. Ratlleu els tomàquets i reserveu-los. Poseu oli en una paella antiadherent i fregiu els daus de rap un cop passats per farina. Un cop cuits reserveu-los a sobre de paper de cuina.
En una altra paella, coeu els tomàquets i deixeu-los fer una estona la xup-xup, seguidament hi aneu incorporant el peix.
La sal i el pebre al vostre gust.
*A vegades el rap es pot comprar quan va millor de preu i congelar-lo a casa.
Per postres tall de pinya natural
Escudella vegetal amb pasta rodona
Delícies de cua de rap amb suc
Ingredients per l'amanida:
1 o 2 endívies
1 tall de formatge sec ratllat
Elaboració:
Coeu al forn l'endívia, quan estigui flonja al vostre gust, l'emplateu i li tireu el formatge ratllat per sobre (no cal gratinar) que ja és va fonent.
Ingredients per l'escudella:
1 porro
1 patata grossa
1 moniato petit
1 ceba
1 tall de carbassa
1 fulla d'api
2 pastanagues
4 fulles de bleda
1 grapat de mongetes tendres
1/2 col
1 pot mitjà de mongetes seques cuites
Oli d'oliva verge
Sal
Elaboració:
Poseu l'aigua a l'olla i afegiu a poc a poc els vegetals, primer, els que més triguen a coure i reserveu gairebé pel final la col perquè no es desfaci i no perdi totes les vitamines. Aquest tipus d'escudella es cou més depresa que la de carn.
Aixafeu en un plat, les mongetes seques i les hi tireu uns minuts abans de retirar-la del foc, junt amb la sal i un raig d'oli d'oliva verge Seguidament coleu-la i reserveu les verdures per fer croquetes o un trinxat. Amb el brou feu el plat de pasta.
Ingredients per fer la cua de rap:
2 cues de rap tallades a filets
4 tomàquets madurs
Oli d'oliva
Sal i pebre negre
Julivert
Farina
Elaboració:
Tallar a daus els filets de rap, poseu-hi la sal i el pebre. Ratlleu els tomàquets i reserveu-los. Poseu oli en una paella antiadherent i fregiu els daus de rap un cop passats per farina. Un cop cuits reserveu-los a sobre de paper de cuina.
En una altra paella, coeu els tomàquets i deixeu-los fer una estona la xup-xup, seguidament hi aneu incorporant el peix.
La sal i el pebre al vostre gust.
*A vegades el rap es pot comprar quan va millor de preu i congelar-lo a casa.
Per postres tall de pinya natural