Amb aquestes corquetes s'obre la cuina del bloc després de la pausa per vacances. A tots els que marxeu ara, us desitjo unes bones i descansades vacances!!!
Tenia pensat aquest plat per presentar-lo a la convocatòria del bloc hemc. No hi vaig ser a temps, així que esperaré que posin el proper tema per enganxar-m'hi.
Ingredients per a dues persones
1 ceba de Figueres mitjana
1 pebrot vermell
1 albergínia
1/4 de litre de llet
2 cullerades de farina de blat
Farina de cigrons ecològica
1 ou ecològic
Herbes provençals
Sal i pebre negre
Llavors de sèsam
Formatge ratllat
Oli d’oliva verge
Preparació
Escaliveu la ceba, el pebrot i l’albergínia al forn. Peleu i reserveu
Prepareu una beixamel espessa amb una cullerada d’oli d’oliva, el quart de litre de llet i la farina de blat. Remeneu i barregeu-hi l’escalivada, quan la tingueu gairebé al punt, afegiu un polsim d’herbes provençals, sal i pebre negre. Traieu del foc i deixeu refredar en una safata (fins i tot una estona a la nevera).
Un cop freda i quallada la massa, talleu-la en porcions quadrades, passeu-les per ou batut i per farina de cigrons.
Cobriu amb paper de forn una safata que també pugui anar al forn. Col·loqueu a sobre les porcions i enforneu. Temperatura 200ºcc. Es couran aviat, quan veieu que gairebé estan, les trieu un moment del forn per posar-hi per sobre una mica de formatge ratllat. Gratineu durant uns segons fins que el formatge estigui fos.
Serviu calentes amb un polsim de sèsam per sobre.