dimarts 09 2011

Croquetes d'escalivada al forn

Amb aquestes corquetes s'obre la cuina del bloc després de la pausa per vacances. A tots els que marxeu ara, us desitjo unes bones i descansades vacances!!!

Tenia pensat aquest plat per presentar-lo a la convocatòria del bloc hemc. No hi vaig ser a temps, així que esperaré que posin el proper tema per enganxar-m'hi.


 Ingredients per a dues persones
1 ceba de Figueres mitjana
1 pebrot vermell
1 albergínia
1/4  de litre de llet
2 cullerades de farina de blat
Farina de cigrons ecològica
1 ou ecològic
Herbes provençals
Sal i pebre negre
Llavors de sèsam
Formatge ratllat
Oli d’oliva verge


Preparació
Escaliveu la ceba, el pebrot i l’albergínia al forn. Peleu i reserveu
Prepareu una beixamel espessa amb una cullerada d’oli d’oliva, el quart de litre de llet i la farina de blat. Remeneu i barregeu-hi l’escalivada, quan la tingueu gairebé al punt,  afegiu un polsim d’herbes provençals, sal i pebre negre. Traieu del foc i deixeu refredar en una safata (fins i tot una estona a la nevera).
Un cop freda i quallada la massa, talleu-la en porcions quadrades, passeu-les per ou batut i per farina de cigrons.
Cobriu amb paper de forn una safata que també pugui anar al forn.  Col·loqueu a sobre les porcions i enforneu. Temperatura 200ºcc. Es couran aviat, quan veieu que gairebé estan, les trieu un moment del forn per posar-hi per sobre una mica de formatge ratllat. Gratineu durant uns segons fins que el formatge estigui fos.
Serviu calentes amb un polsim de sèsam per sobre.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...