diumenge

Escalivada

Amb l'entrada d'avui, ja són quatre els plats de cuina catalana que he penjat. De mica en mica, s'omple la pica. Amb aquesta frase feta, us enllaço amb un amic blocaire que fa un gran treball amb refranys, parèmies i frases fetes.
Directes a un dels blocs del paremiòleg, Víctor Pàmies: Refranyer català

Segons l'Enciclopèdia catalana, escalivada, és el menjar que hom prepara coent al caliu albergínies, pebrots, ceba i tomàquet, i que posteriorment hom pela, esbocina i amaneix amb oli i sal. 
Així, l'he fet gairebé sempre, però ara, m'és més fàcil fer-ho al forn.

Ingredients
Albergínies
Pebrots vermells
Cebes
Tomàquets madurs
1 gra d'all (opcional)
Sal, oli i vinagre

Elaboració:
Escalfeu al forn a 180ºC 
Cobriu una safata de forn amb paper de plata (evitareu que el suc us cremi la safata)
Renteu les verdures i punxeu amb una forquilla les albergínies (perquè si no ho feu poden rebentar-se i perdre part de la polpa), poseu-les a la safata i col·loqueu-les al forn. Ara, poseu el forn, quan se us coguin d'un costat les gireu. Al cap d'una bona estona veure-ho que es van estoban i ja comencen a quedar amb la pell una mica cremada. Ara és l'hora de deixar el forn amb l'opció de gratinador i pujar una mica la temperatura i la safata una mica més amunt.
Aneu vigilant i quan creieu que la pell ja està prou cremada, retireu del forn.
Deixeu refredar i peleu la verdura.
L'escalivada, és bona calenta o freda, amanida amb oli d'oliva verge, sal, pebre i vinagre. Pot acompanyar plats...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...