dijous 29 2011

Llom amb mantega d'anxoves


M’adono que el temps virtual va tant o més ràpid que real!!! Aquest més he tingut que córrer, per poder presentar aquest plat de mar i muntanya i no faltar a la cita mensual de Memòries d’una cuinera.
Noies, sento el retard!

Ingredients per a una persona

2 talls ben fins de llom
1/2 pot de rovellons confitats
1 gra d’all
4 anxoves de l’Escala
1 bocí de mantega (veieu la fotografia)
Tomàquet madur per decorar
Oli d’oliva verge
Sal i pebre negre

Preparació

Talleu i bulliu durant cinc minuts els rovellons, un cop cuits peseu-los per la paella amb un gra d’all. Reserveu.
Deixeu fora de la nevera un tros de mantega
Trieu quatre anxoves (traieu les espines amb unes pinces)
Poseu tres anxoves en un morter i aixafeu-les fins a fer una pasta, després incorporeu la mantega i remeneu fins que quedi ben incorporat.
Feu el llom a la planxa amb sal, pebre i un raig d’oli d’oliva.
Serviu el llom amb una mica de la mantega d’anxoves i ho acompanyeu amb els rovellons, un tall de tomàquet amanit i torradetes.

La mantega d'anxoves serveix també per base canapès, torradetes...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...