Feia molt de temps que no preparava puré de cigrons i avui l'he trobat boníssim!
Ingredients per a dues persones:
400 g de cigrons bullits
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge
3 cullerades de suc de cigrons o aigua
1 culleradeta de mostassa
1 gra d’all
Unes quantes olives negres i una mica de formatge ratllat per decorar
Sal i pebre negre
Elaboració:
Si heu cuit vosaltres els cigrons guardeu tres cullerades soperes de suc.
Poseu els cigrons a la batedora amb dues cullerades d’oli, tres de suc de cigrons o d’aigua, una culleradeta de mostassa, un polsim de sal i pebre. Tritureu (podeu deixar-ho amb la consistència que desitgeu afegint més o menys suc de cigrons).
Peleu el gra d’all i fregueu la base interior de la sopera o del plat de cadascú amb la intenció de que el puré quedi només perfumat. Si ho preferiu podeu tallar-lo i afegir-lo a la massa (això ho deixo a la vostra elecció).
Talleu les olives negres.
Poseu una mica de formatge sobre d’un paper de forn i gratineu-lo per fer un cruixent.
Abans de servir, amaniu amb un bon raig d’oli d’oliva, les olives i un boci del cruixent de formatge.