Avui presento una altra manera de servir la típica i bona sípia amb pèsols
Ingredients per a tres persones
2 sípies mitjanes fresques
200g de pèsols pelats
1 pastanaga grossa
1 ceba grossa
1 tomàquet madur gros
Sal i pebre negre
Per la picada:
4-5 avellanes
Una branqueta de julivert
1 all
Elaboració:
Prepareu una picada amb el gra d’all pelat, les avellanes i el julivert. Reserveu
Talleu petites les sípies i salpebreu. Fregiu a foc lent amb oli (que vagin traient el suc). Quan estigui cuites poseu-les en un plat i reserveu.
Ratlleu la ceba, la pastanaga i el tomàquet. Sofregiu amb oli d’oliva en la mateixa paella que heu fet la sípia. Quan estigui cuit afegiu de nou la sípia i incorporeu els pèsols. Deixeu coure fins que els pèsols estiguin cuits (també els podríeu bullir a part i, en aquest cas, els incorporaríeu al mateix temps que la picada)
Als últims cinc minuts tireu la picada i deixeu fer la xup-xup.
Serviu en petites racions en culleretes o platets