Menjar lleuger ni de bon tros vol dir menjar avorrit. El plat d’avui és un plat dels que anomeno cuina delicada, en aquest cas preparat per una dieta més o menys de protecció gàstrica on els menjars estan poc elaborats i cuinats a base de vapor o bullit.
Ingredients per a dues persones
Troncs d’un manat de bledes
2 patates grosses
2 ous durs
Oli d’oliva
Sal
Elaboració
Poseu a bullir dos ous durs
Netegeu i talleu les penques de les bledes
Peleu les patates i esqueixeu-les a quadres irregulars
Bulliu o feu al vapor les patates i les penques amb un polsim de sal. Un cop cuites aixafeu les patates en un plat i amaniu amb un raig d’oli d’oliva. Folreu el laterals d’un motlle rodó amb les penques escorregudes (veieu fotografia). Farciu l’interior amb el puré de patates, tapeu amb les puntes i aboqueu en un plat per desemmotllar.
Decoreu amb l’ou dur i talls de tomàquet.
Amaniu amb un raig d’oli d’oliva i serviu.