dilluns 21 2011

Sopa de sèmola d'arròs amb brou vegetal

El plat de sopes que presento aquest mes al Memòries d'una cuinera va dedicat a la Conxi, la meva companya de feina que, des de fa uns dies compartim idees de cuina sense blat.

Ingredients:
Verdures variades (carbassó, pastanaga, ceba, mongeta tendre, patata...)
Sal i oli verge
Sèmola d'arròs

Elaboració:
Talleu les verdures en juliana i poseu-les a bullir amb aigua. La quantitat justa d'aigua i coure a foc lent farà el brou més bo. Afegiu un polsim de sal quan bulli.

Un cop cuit coleu el brou i poseu-lo al foc amb un bon raig d'oli d'oliva. Quan torni a bullir tireu la sèmola en forma de pluja perquè no s'agrumolli, remeneu contínuament perquè s'enganxaria i comproveu la sal abans de retirar-la del foc. Es cou molt ràpidament.

Les mides que faig servir són: 1 got de brou per 1 1/2 cullerada sopera de sèmola. Aquesta quantitat és un plat fons. Al servir-la tireu una culleradeta de verdures per a sobre.

Aquesta recepta serveix per a persones que mengen plats poc elaborats, per tant, la incloc a l'apartat de cuina delicada del bloc. També és ideal pels menuts i per a persones grans. Si voleu la podeu fer amb brou de pollastre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...