Quan varem anar l’altre dia a Soler Graells, aquest motllo en forma de corona em va enamorar. Vaig imaginar-me'l amb pa de pessic i panses, amb ous i formatge però, amb peix, fins avui que m’ha vingut la idea al cap a l'obrir la nevera...
Plat senzill, senzill, senzill...
Ingredients per a dues persones
5 fulles de bleda bullides
3 ous
2 cullerades soperes de ceba confitada
4 cullerades de tomàquet fregit
4 cullerades de xampinyons laminats i fregits
6 llagostins
1 pot de crema de llet
Restes de peix blanc (ganya, cua i rodanxa petita...)
Sal, pebre al vostre gust
1 patata bullida i 1 tros de mantega per la decoració
Elaboració
Preescalfeu el forn a 200º
Bulliu el peix blanc i quan estigui bullit trieu-lo.
En una paella i un rajolinet d’oli d’oliva i sal, coeu els llagostins
Barregeu els ous amb la ceba, les fulles de bleda, el tomàquet, la sal, el pebre, la crema de llet i un rajolinet de l’oli de coure els llagostins.
Unteu amb mantega la corona (o altre motlle) i tireu la mescla. Sobre d’aquesta mescla, escampeu els xampinyons i el peix triat.
Poseu al forn al bany maria durant 15-20 minuts.
Adorneu amb patata bullida aixafada amb mantega i acompanyeu amb els llagostins.