Ingredients
pel bescuit
4 ous ecològics o de codi 1
1 iogurt natural
1 polsim de ratlladura de llimona
240gr de sucre morè
120gr d'oli d'oliva suau
300gr de farina d'arròs ecològica
1 sobre d'impulsor
1 pot de melmelada d'albercoc
Ingredients
per fer el bany de xocolata
180gr de nata de muntar
180gr de xocolata al 70%
1 culleradeta de mantega
4 gotes d'extracte de vainilla.
1 pessic de sal
Elaboració
del bescuit amb Thermomix
Preescalfeu el forn a 180º
Prepareu el motlle i com sempre, untant-lo amb
mantega i farina.
Poseu els ingredients al got de la Thermomix
deixant la farina i el llevat pel final (que haureu barrejat abans).
Programeu 20 segons a velocitat 5
Aboqueu la massa a la safata que teniu
preparada i enforneu una mitja hora però com sempre vigileu el forn i feu la
prova de d'escuradents.
Elaboració del bescuit a la manera tradicional
En un bol barregeu els ingredients a mà i quan tireu la farina i el llevat feu a poc a poc i remaneu en moviments suaus i de baix a dalt. En aquest cas, a mi, m'agrada garvellar la farina per tal de que espongi més.
Elaboració del bescuit a la manera tradicional
En un bol barregeu els ingredients a mà i quan tireu la farina i el llevat feu a poc a poc i remaneu en moviments suaus i de baix a dalt. En aquest cas, a mi, m'agrada garvellar la farina per tal de que espongi més.
Deixeu refredar.
Mentrestant es refreda prepareu la xocolata.
En un pot al foc porteu a ebullició la nata, les gotes de vainilla i el pessic
de sal. Quan arrenqui el bull tireu-la al bol que hi teniu la xocolata i la mantega
i remeneu fins que us quedi fina.
Partiu per la meitat el bescuit i farcint-lo
de melmelada. Feu les porcions quadrades, decoreu el plat i banyeu el bescuit
amb la xocolata.